donderdag 4 februari 2010

Afwezigen training Natio krijgen laatste kans


Kees Zwamborg heeft woensdagavond in het gebouw op het terrein van het Emile de la Fuentestadion de eerste ontmoeting gehad met de voorlopige selectie (foto) met spelers onder de 23 jaar. Hier werd de bondscoach alsook de gehele technische staf aan de jongens gepresenteerd.

Na de ontmoetingen verhuisde het team naar het Franklin Essedstadion, waar er een partij van tweemaal dertig minuten werd gespeeld. Omdat slechts 21 van de 29 opgeroepen spelers zich hadden aangemeld, werd er tien tegen tegen tien gespeeld. De opvallende afwezigen waren Naldo Kwassie (Transvaal), Faizel Hoogdorp (Leo Victor) en Jungelo Brunswijk (Inter Moengotapoe). Brunswijk en Kwassie waren niet al te lang uit Curaçao, waar zij oefenwedstrijden met Inter Moengotapoe hadden afgewerkt. Hoogdorp was wegens werkzaamheden niet aanwezig. De volgende training staat gepland voor volgende week dinsdag, om half zeven ‘s avonds.

De spelers die er niet waren, krijgen dinsdag de laatste kans om zich alsnog aan te melden. Bij afwezigheid zullen zij buiten de boot vallen. De bondscoach, die op de persconferentie van woensdag had aangegeven dat hij in goede overeenstemming wil werken met de lokale coaches, heeft de daad bij het woord gevoegd. Voor zaterdagmorgen elf uur staat een gesprek gepland met de hoofdklassecoaches in het bondsgebouw van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). De uitnodigingen zijn via de SVB verstuurd naar de besturen van de clubs.

De technische staf van Kees Zwamborn bestaat uit Ricardo Winter en Kenneth Jaliens (assistenten), Stefan Burke (keeperstrainer), Ashok Bainath Sah (coördinator), Lothar Kisoor (teammanager), Armando Hansradj en Marlon van Coblijn (materiaalman).

3 opmerkingen:

 1. Is dit U-23 team zo sterk dat ze een volwassen mannenteam van Guyana, Antillen, Trinidad etc. kunnen winnen?! Ze zien er nog uit als "kinderen"..

  Ik zou zeggen speel een oefenpartij tegen de oude A-selectie met Aloema, Christoph, Sandvliet etc. Dan zou je het niveau aardig kunnen pijlen.

  Vind het trouwes raar dat ze niet direct 3 OUDERE 'dispensatiespelers' erbij selecteren die ook mee kunnen doen aan de Olympische spelen als dat het doel is van de SVB. Tis nu een erg onervaren team, buiten Limon en Drenthe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben na meer dan 23 jaar weer in het AK stadion geweest om "Natio" met de suriprofs aan het werk te kunnen zien.Daarna toen ADO Denhaag hier was.Gewoon omdat ik verlangde naar goed voetbal zoals in de tijd van Entingh,Trimo,Wolfred Garden enz.Ik was zo blij dat er iets op gang werd gebracht,maar het begin weer te verwateren.
  Hoe kunnen de suriprofs de SVB beinvloeden om het AK stadion proffesioneel te laten uitzien?De kleur,het grasmat,trubine-noord enz.
  Waarom beweren wij surinamers te zijn of sranan mang te zijn,terwijl de meeste spelers met surinaamse roots het Nederlands elftal als doel hebben?
  Wanneer wordt een gecombineerde elftal een feit,waar met dat team deelgenomen kan worden aan de Digicel cup,Concacaf...?
  Hoe kunnen de suriprofs aub helpen om Suriname tegen een Honduras,Panama,Canada,Columbia,Rusland te laten spelen?Ik wacht reeds bijna 23 jaar op topvoetbal.PLEASE

  BeantwoordenVerwijderen

Games