Kees Zwamborn wordt bondscoach Suriname

Penningmeester Waldo Gobardhan van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) ziet een wens in vervulling gaan. De Nederlander Kees Zwamborn (foto) wo...


Penningmeester Waldo Gobardhan van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) ziet een wens in vervulling gaan. De Nederlander Kees Zwamborn (foto) wordt per direct aangesteld als bondscoach van het Surinaams voetbalelftal. Gobardhan gelooft erin dat Suriname onder de 57-jarige Zwamborn vooruitgang zal boeken. "Het is in de regio en in de Afrikaanse landen gebleken dat buitenlandse coaches een positieve invloed hebben op de selecties". Daarnaast wordt door het aanstellen van de ervaren trainer een verkiezingsbelofte nagekomen.

Zwamborn zal in Suriname verblijven tijdens zijn periode als bondscoach, maar zal wel tussentijds naar Nederland afreizen voor familiebezoek. Tijdens zijn afwezigheid moet het werk worden voortgezet door een assistent-trainer. Gobardhan kan nog niet zeggen door wie de positie ingevuld wordt. “Wel wordt het een lokale trainer. Het bestuur is nog op zoek naar een geschikte kandidaat.” De penningmeester verwacht dat volgende week de assistent van Zwamborn kan worden bekend gemaakt.

De komst van de Nederlander vloeit voort uit de samenwerking tussen de SVB en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. De twee bonden draaien samen op voor de kosten; de SVB neemt de lokale lasten voor zijn rekening en de KNVB de reiskosten.

De nieuwe bondscoach zal met een Surinaamse selectie naar de eerste ronde van de Digicel Caribbean Championship 2010 toe werken. De loting zal begin februari plaatsvinden tijdens het Caribbean Football Union congres. Zwamborn wacht een vrij zware taak. Voorgangers zijn er niet in geslaagd belangrijke vorderingen te boeken. Suriname blijft steevast steken in de prille voorrondes van belangrijke toernooien. Het halen van de eindronde van het wereldkampioenschap is toch nog zowat een nationale droom. Voetballer Clarence Seedorf behoort tot de groep onverbeterlijke optimisten.

Zwamborn (1952) speelde betaald voetbal bij FC Vlaardingen, AFC Ajax, MSV Duisburg en NAC Breda. Na zijn actieve voetbalcarrière ging hij als trainer-coach aan de slag bij Feyenoord (jeugd en 2e elftal), FC Den Bosch, NAC Breda, Willem II (technisch directeur en trainer/coach), Ajax (directeur opleidingen) en Sunderland (academy director). Met NAC Breda promoveerde hij in 2000 naar de Eredivisie.

Halverwege 2009 verliet Zwamborn de KNVB. Hij tekende in 2008 een overeenkomst voor elf maanden als voetbaldocent bij de KNVB Academie, nadat hij in 1999-2000 ook al docent voor de cursus Coach Betaald Voetbal was geweest. Aangezien er dit seizoen geen Cursus Coach Betaald Voetbal wordt georganiseerd, was het resterende pakket werkzaamheden onvoldoende aanleiding om de arbeidsovereenkomst te verlengen. Als laatste was Kees Zwamborn actief als trainer van het Nederlands elftal voor spelers onder de 18 jaar.

Per oktober vorig jaar kwam de trainer weer in dienst bij de KNVB en hield zich bezig met buitenlandse projecten. Hij was de afgelopen periode al in Mexico, Zuid-Afrika en Mozambique om cursussen en trainingen te verzorgen. "En nu ben ik dus door Suriname gevraagd." De trainer uit Goes vertrekt vrijdag naar Suriname en gaat zich aldaar oriënteren. "Ik ga kijken of het levensvatbaar is", zegt Zwamborn.

COMMENTS

BLOGGER: 4
 1. Een feit is dat er geen enkele buitenlandse coach met de middelen van SVB aan de job wil beginnen. Kees Zwamborn is eegn kaliber Guus Hiddink of Louis van Gaal maar hij heeft zeker zijn sporen verdient en het is meer dan prijzenswaardig dat die man aan de job wil beginnen.

  De mensen die denken dat ons voetbal iets voorstelt, laat mij u uit de DROOM helpen : ons voetbal stel geen REET - GEEN MOER voor
  Frans Guyana wint van ons, Guyana is maar altijd de vraag als we eventueel van ze kunnen winnen, Curacao is enige njang patu van ons en dan ook nog eens met moeite.
  Bekijk de recente resultaten maar eens van natio.....ach man laat me niet lachen hoor.

  Onze trainers bv MISSEN duidelijk de aansluiting met de internationale ontwikkelingen en kunnen de laatste zaken niet bijhouden want we spelen alleen tot VERVELENS TOE tegen clubs uit Guyana, Frans Guyana en soms Curacao.
  Eerder stelde ik reeds dat dat ons geen meter verder brengt.

  Toen Danny Hoekman in beeld was heeft Hoekman enkele en alleen bedankt omdat SVB geen financiele middelen had om bv REGELMATIG interlands te spelen ( lees elke maand één ) en om een bepaald nivo te bereiken heb je GELD / DUKU / GRUNTU / BLAD nodig.

  Dat ding van WIT MAN etc etc begint echt me strot uit te komen Wat hebben we bereikt nu met onze eigen coaches de afgelopen 4 jaren ? Het is soms echt om te huilen wat een nivo we hebben.

  Met weemoed denk ik aan de jaren van Rob Groener toen we CARBISCH KAMPIOEN waren en meneer Groener iedereen opdonderde die niet kwam trainen of dacht na trainingstijd aan te komen dansen. dat brengt me dan bij het punt van DISCIPLINE, want waarom als een buitenlander de touwtjes STRAK aantrekt doet men wel mee maar als bv Wensley Bundel het zelfde doet of Leo Koswal gaan de spelers PIEPEN en als kleine kinderen mekkeren ? Schandalig hoe de spelers een klasse coach als Leo koswal ten val hebben gebracht, puur omdat Koswal DISCIPLINE aanhaalde.

  Hopelijk gaat Kees Zwamborn ook tijd en aandacht aan de totale jeugdopleidingen besteden, want dan kunnen we over 5 a 10 jaar iets bereiken in het caribisch gebied.
  De mensen die SUC6 en WONDEREN op korte termijn van deze coach verwachten, ik kan u uit de DROOM helpen : we zullen moeten OPBOUWEN want de recente WK-kwalificatie cyclus leert ons dat we mijlen ver, zoniet LICHTJAREN achter liggen op internationaal gebied.

  We zullem MOETEN PROFFESIONALISEREN, spelers gaan VRIJMAKEN, hun ONKOSTEN vergoedingen geven en dat opbouwen naar REALISTISCHE SURINAAMSE bedragen om tenminste SEMI-PROF van ze te maken.
  Als de politiek nu ook nog EINDELIJK eens mee gaat werken dat de SURI-NEDS voor ons mogen uitkomen kunnen we misschien over 2 jaar Caribisch kampioen worden, over 4 jaar naar de Gold Cup Concacaf en over 8 jaar ons plaatsen voor een WK. Want dat is REALISME.
  Iedereen die iets anders verwacht heeft gewoon de ballen verstand van ons voetbal op dit moment en mag KwiKwi gaan vangen op Wageningen.

  Meneer Zwamborn, welkom, SUC6 bij uw moedige poging te helpen ons voetbal uit de stenentijdperk te krijgen !
  Kees, KRAKTI !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben erg blij dat dat deze coach het aan durft,maar ook ik plaats er mijn kanttekeningen bij.Sinds het aantreden van Louis Giskus (alweer gekozen door het bestuur) was er belooft dat het voetbal geprofessionaliseerd zou worden.Men dacht daarbij aan voetbalscholen,jeugd trainingen en opleidingen,intensieve betrokkenheid van de oud Surinaamse voetballers in Nederland,samenstelling van een mixteam die internationale toernooien zouden gaan spelen en tal van andere zaken meer die veranderd zouden worden.Wat is er in die tussen tijd gebeurd?NIETS!
  Giskus heeft geen aantoonbare vorderingen geboekt!De dubbele nationaliteit en of sportpaspoorten is nog steeds een heikele kwestie die steeds weer op de lange baan word geschoven met als gevolg dat nog altijd de Surinaamse voetballers die in Nederlandse competities spelen nog steeds niet kunnen uitkomen voor Suriname.Ook worden ster spelers zoals Seedorf buiten de deuren van de SVB gehouden en verder hebben de andere grote spelers niet of nauwlijks invloed.

  Professioneel en semiprofessioneel voetbal is nog steeds niet ingevoerd door de SVB,er is geen geld,er zijn maar weinig sponsors die aktief bezig zijn,er zijn maar weinig interlands die gespeeld worden,amateurs die naast het voetballen ook nog moeten werken voor hun inkomen en dit alles maakt dat het voetbal op een schandalig laag nivo blijft en Suriname steeds meer verder achterop geraakt vergeleken bij de andere Caraibische landen.
  Als Kees Zwamborn moet werken met alleen lokale spelers van het land zelf,ai baja,dat zal vermoedelijk een 10 tot 15 jaren plan zijn om daar iets fatsoenlijks van te maken.Het valt al niet mee om een goed sterk team te formeren met alleen professionele spelers,laat staan amateur spelers!!Dan kunnen er nog zoveel getallenteerde spelers zijn,maar zolang de organisatie,papieren en gelden blijven ontbreken,dan zou het me niet verbazen wanneer ook deze Nederlandse coach Suriname bedankt en weggaat!

  Suriname moet eens beginnen te leren dat niet alles vanzelf gaat,er zullen ongeloofelijke offers gebracht moeten worden waarbij het van essentieel belang is dat iedere Surinamer mee moet werken om deze zware taak gedaan te krijgen.

  Ik hoop dat Kees Zwamborn desondanks iets kan doen voor het land.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eerdere berichtgevingen klopten niet helemaal.
  Dit was onlangs te lezen:

  Kees Zwamborn in beeld bij Suriname
  do 21 januari 2010
  Voetbal  KLOETINGE - Trainer Kees Zwamborn uit Kloetinge heeft nog geen akkoord met de voetbalbond van Suriname over een functie als coach van het Olympisch elftal. Donderdag verschenen berichten dat hij rond zou zijn met Suriname.Zwamborn vertrekt vrijdag naar Suriname om daar een aantal cursussen te geven. “Verder ga ik me oriënteren. Ik wordt zeker geen bondscoach van de A-ploeg. Als ik naar Suriname ga, is het voor de Olympische ploeg”.

  Zwamborn (57) was in het profvoetbal onder meer werkzaam bij de KNVB, Willem II, Ajax, FC Den Bosch en NAC. In Zeeland was hij trainer van Kloetinge

  Bron:http://www.omroepzeeland.nl/sport/4781/2010-01-21/kees-zwamborn-in-beeld-bij-suriname.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe discutabel die FIFA/frisdrank lijst ook is; Suriname staat op plaats 144 net boven Tsjaad. Nederland is 3de en hoeft alleen Brazilie en Spanje boven zich te dulden.

  Die SVB bonzen moeten gewoon erkennen dat de technische en bestuurlijke kwaliteiten om de droom te verwezenlijken van iedere Surinaamse voetballiefhebber -of beter gezegd; van iedereen met een beetje liefde voor Suriname- niet bij hun liggen. Kort gezegd, laat die heren gewoon opzouten.

  Persoonlijk denk ik dat de KNVB wel inziet of tot het inzicht wil komen dat het Surinaamse elftal een geweldige ambassadeur kan zijn van de Hollandse school. Zeker als er dan ook nog derden zijn die significant willen mede investeren.

  'De Surinaamse kwaliteit' bij Nederlandse clubs alleen al zou toch een redelijke kans moeten maken om zich voor een eindtoernooi te plaatsen? Waarom wordt daar na jaren nog steeds alleen maar over gekletst?

  Hoe dan ook, SVB schuif! En laat capabele mensen nu eens Suriname in ieder geval op een plaats boven Hong Kong brengen op de frisdrank lijst!

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Kees Zwamborn wordt bondscoach Suriname
Kees Zwamborn wordt bondscoach Suriname
http://3.bp.blogspot.com/-4HEl27rJMIg/UY67Lvs9LLI/AAAAAAAACR8/K0_tAPYZcQ4/s1600/Kees+Zwamborn%252C+2010+%25281%2529.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-4HEl27rJMIg/UY67Lvs9LLI/AAAAAAAACR8/K0_tAPYZcQ4/s72-c/Kees+Zwamborn%252C+2010+%25281%2529.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2010/01/kees-zwamborn-wordt-bondscoach-suriname.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2010/01/kees-zwamborn-wordt-bondscoach-suriname.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content