zaterdag 5 december 2009

Davids: 'We willen voor Suriname spelen'


Lorenzo Davids (foto: links) gaf deze week in een interview aan dat vele Surinaamse voetballers wel voor het nationale elftal van Suriname uit willen komen. Samen met collega Mitchell Burgzorg (foto: rechts) gaf hij daarentegen wel aan dat het Surinaamse voetbal op alle vlakken tekort schiet.

Lorenzo Davids en Mitchell Burgzorg spelend bij NEC in Nijmegen hebben de ambitie om voor een nationaal elftal uit te komen. Burgzorg geeft aan dat wanneer Suriname op het zelfde niveau zou spelen als Nederland de keuze snel gemaakt zou zijn. “Op dit moment is het gewoonweg niet zo. Ik speel nu in Nederland en het zou prachtig zijn om voor het Nederlands elftal uit te kunnen komen”, verteld de NEC-verdediger.

Davids denkt dat een elftal met Surinamers uit Nederland een meer dan goed team zou opleveren. “Alleen het probleem is dat Suriname achter loopt. Ook het financiële aspect is hier een onderdeel van.”, zegt de middenvelder van NEC.

Tijdens het Parbo Bier Cup-toernooi dit jaar in Suriname, deden al een aantal Surinaamse profs uit Nederland mee in onofficiële interlands voor het nationale elftal van Suriname. Het team was een mix van spelers uit Nederland en Suriname. Spelers die uitkwamen voor Suriname waren onder andere Edgar Davids, Leroy George, Milano Koenders en Jeremain Lens.

Het gehele interview van SKY TV Suriname met Lorenzo Davids en Mitchell Burgzorg is in de onderstaande video te bekijken.

3 opmerkingen:

 1. Ik heb men twijfels of ze deze jongens in Suriname zouden accepteren als volwaardig speler van Natio.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Samen staan we sterken toch Sranang-Mangs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk,het is voor iedereen duidelijk dat wil Suriname ooit een WK zien,het erg belangrijk is om ons voetballend kader overzee in te schakelen.Met voornemens alleen komen we er niet,er is ook geld nodig.Surinam Airways heeft gelukkig al het innitiatief genomen om het voetbal op een hoger nivo te krijgen,maar dat is nog bij lange na niet genoeg.Grote bedrijven (en ook kleine) zouden er goed aan doen om hetzelfde voorbeeld van de SLM te volgen,maar de SVB moet ook niet kippig zijn om internationale sponsoren binnen te halen.Clarence Seedorf had de perfekte kandidaat kunnen zijn,alleen ja...Ze wilden niet!

  En dan speelt ook nog de kwestie van de dubbele nationaliteit.Dit moet nu maar eens eindelijk ingevoerd worden,aan al die emotionele toestanden hebben we niets,het land is er gebaat bij op alle sectoren,ook de sport!!

  BeantwoordenVerwijderen

Games