dinsdag 6 oktober 2009

Henk Donk en Guadeloupe haken af


Henk Donk is geen assistent meer van interim-bondscoach Ricardo Winter (foto: rechts, in gesprek met keeper Brian Damba). Zijn vertrek bij de nationale voetbalselectie van Suriname is gehuld in een waas van onduidelijkheid. Winter bevestigt dat Donk geen assistent meer is, maar wil niet in detail treden.

Wel zegt hij door Waldo Gobardhan, die belast is met de begeleiding van het nationaal team, gevraagd te zijn op zoek te gaan naar een nieuwe assistent wegens de protesten uit de trainerswereld. Enkele coaches in Suriname waren het niet eens met de benoeming van Donk, omdat hij geen diploma heeft om het trainersvak uit te voeren.

De gewezen assistent ontkent dat niet, maar heeft er een verklaring voor. “Ik heb ongeveer vijftien jaar terug vrijstelling gehad van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), omdat destijds drie jeugdploegen van mij in de hoogste afdeling speelden.” De oefenmeester had in Nederland onder meer de eerste klasse amateurploeg A.V.V. Zeeburgia onder zijn hoede.

Winter, die zijn goede vriend vrijdag op de hoogte bracht van de ontwikkelingen, zou gisteren zijn nieuwe assistent kiezen. De tijdelijke bondscoach is teleurgesteld over de gang van zaken. “Ik had al met Ryan besproken wat de plannen voor komende weken zijn, dit zal ik nu weer opnieuw moeten doen. Het is een heel proces en daar ga ik nu weer tijd en energie in moeten stoppen om de nieuwe assistent helemaal bij te praten.” Donk hoopt dat Winter, voor wie hij als trainer en als mens veel respect heeft, met hetzelfde enthousiasme de selectie zal klaarstomen.

Gobardhan zegt dat de assistent heeft afgehaakt, omdat hij niet te veel tijd zou hebben om zich met de selectie bezig te houden. Bekend is dat Donk Winter assisteert bij eersteklasser Excelsior uit Commewijne. SVB-voorzitter Louis Giskus kon niet echt zeggen, waarom Donk plaats moest maken, omdat hij nog moest praten met Winter en Gobardhan.

Donk, vader en zaakwaarnemer van profvoetballer Ryan Donk, is geremigreerd naar Suriname. Hij is er al zes weken. “Ik ben enigszins teleurgesteld”, bekent hij. “Maar ik heb mij er snel bij neergelegd, zodat de nationale selectie geen hindernissen ondervindt in de voorbereiding op de Independence Cup.” Het toernooi is over ongeveer drie weken en de ploeg verdient volgens hem geen hindernissen.

De Independence Cup wordt op 28 en 30 oktober en 1 november gespeeld in Paramaribo. Behalve Suriname doen ook Frans-Guyana en de Nederlandse Antillen mee. Guadeloupe was de vierde ploeg, maar die heeft afgezegd voor het vierhoekstoernooi. Het is niet bekend of er een ander team uitgenodigd zal worden om deel te nemen in plaats van Guadeloupe.

1 opmerking:

  1. Pfff..ik ben al benieuwd wat het volgende is wat Natio te wachten staat.

    BeantwoordenVerwijderen

Games