maandag 19 oktober 2009

Emilio Limon maakt geen indruk bij GBA


Emilio Limon die half september vertrok naar België voor een toen nog onbekende voetbalstage is terecht gekomen bij Germinal Beerschot uit Antwerpen (GBA). Limon traint inmiddels mee met de beloften van de club die uitkomt in de hoogste divisie (de Jupiler Pro League) in België.

Vorige week vrijdag 16 oktober begon de Surinaamse aanvaller in de basis bij de beloften in een thuiswedstrijd tegen SV Zulte Waregem. Limon stond ruim een uur op het veld, maar kon echter niet overtuigen. De wedstrijd werd verloren met 1-4.

Het elftal met Limon kwam na 10 minuten nog op voorsprong, maar daarna was het SV Zulte Waregem dat het initiatief overnam en perfect profiteerde van het hopeloze geklungel bij Germinal Beerschot. Dit zorgde voor een 1-2 ruststand. Na de pauze bleef Germinal Beerschot de misverstanden en de foutieve passes opstapelen, zodat de efficiënt counterende bezoekers makkelijk tot 1-4 uitliepen.

Samen met de Servische linksback Dusan Mladenovic, die ook door de club uit Antwerpen wordt getest, kon Limon geen goede indruk achterlaten. Daarbij werd Limon al na 60 minuten gewisseld terwijl de Serviër de wedstrijd mocht uitspelen. De verrichtingen in de wedstrijd van de Surinaams international wordt omschreven als “zwak” wegens weinig tot geen positieve inbreng.

Aanstaande vrijdag staat de uitwedstrijd tegen Excelsior Moeskroen op de agenda. Jammer genoeg kan Emilio Limon zijn kwaliteiten dan niet meer bewijzen. De Surinamer keert dan namelijk terug naar zijn vaderland. Hij zal de terugreis in gezelschap van Giovanni Drenthe doorbrengen. Ook Giovanni Drenthe vertrok namelijk vorige maand naar België voor een stage bij Germinal Beerschot.

Drenthe kwam tijdens zijn stageperiode helaas weinig tot voetballen. De jonge aanvaller raakte geblesseerd en kon daarom ook niet meedoen in de wedstrijd tegen de beloften van SV Zulte Waregem. Hij zal geduld moeten hebben om zich echt te bewijzen in Europa.

Daarentegen krijgt Emilio Limon waarschijnlijk nog een kans om zich te bewijzen, omdat hij getest is in een slechte wedstrijd en daardoor zijn kwaliteiten niet heeft kunnen laten zien. De zaakwaarnemer (Roy Goedewacht) van de Surinaamse voetballers werkt er momenteel aan om nogmaals een proefperiode voor Limon te regelen.

3 opmerkingen:

 1. nex van aan.
  Libi ding boi nanga rust.
  Mijn naam is haas.
  Dooooeeeeeeeiiii

  BeantwoordenVerwijderen
 2. limon is de beste voetballer in suriname dinko tak dat

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Emilio s de beste van surinaame alleen s hij verkeert geboren .en k ben zo zelf verzekerd dat hij eens prof gaat spelen met gods wil niemand kan hem ten onder trekken .zidane .lim.mietjo.zizu noem hem hoe je maar wil ga zo door
  Ga zo door .broertje love you pressen waterberg limom

  BeantwoordenVerwijderen

Games