zaterdag 24 oktober 2009

Aron Winter adviseert Surinaams elftal


Oud-voetballer van het Nederlandse elftal, Aron Winter (foto: links) is gisteren in Suriname gearriveerd voor een kort verblijf. Winter zal de Surinaamse Voetbalbond (SVB) adviseren over de organisatie rondom de nationale selecties, inclusief het nationaal senioren mannenteam dat onder leiding van interim-bondscoach Ricardo Winter staat.

Ricardo Winter bereidt de selectie voor op de Independence Cup tegen Frans-Guyana, Guyana en de Nederlandse Antillen. De Surinam Airways Independence Cup wordt op 28 en 30 oktober en 1 november gespeeld in Paramaribo. De trip van Winter is mede mogelijk gemaakt door de Suriprofs en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). De oud-Oranje-international zal op 3 november terugkeren naar Nederland.

Aankomende week zal Aron Winter deelnemen aan een eendaagse seminar over versterking van de organisatiegraad bij voetbalverenigingen en bonden. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de SVB, KNVB, Suriprofs en de Stichting Internationaal Voetbal Suriname. Delegaties van de KNVB en Suriprofs worden komende week verwacht. Zij zullen participeren aan het seminar en besprekingen voeren over projecten en kwesties die van wederzijds belang zijn.

Het is de wens van de SVB de organisatie binnen de verenigingen en bonden te upgraden. Periodiek zijn seminars voor bestuurders gehouden, zonder dat het gewenste niveau werd bereikt.

3 opmerkingen:

Games