vrijdag 1 juni 2018

Verlichting André Kamperveen stadion verbeterd

De technische oplevering van het project stadionverlichting van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft woensdagavond plaatsgehad. De verlichting is donderdag ten overstaan van de opdrachtgever SVB en de uitvoerder Oostdorp BV uitgetest. Het project dat met FIFA-middelen is betaald, heeft ruim US$ 700.000 gekost.

SVB-voorzitter John Krisnadath en Jan Willem de Boer van Oostdorp BV Nederland hebben de opleveringsdocumenten en het onderhoudscontract getekend. Oostdorp BV Nederland is gespecialiseerd in stadionverlichting. Volgens De Boer behoort de verlichting nu tot één van de beste van de regio. Krisnadath zegt dat ook lokale mensen van een bedrijf zijn opgeleid om eventuele storingen te verhelpen. De EBS en het ministerie van Financiën hebben hun volledige ondersteuning gegeven aan dit project.

De verlichting van het stadion die slecht en ver beneden de norm was is nu gebracht naar iets meer dan 1.200 lux. In de afgelopen weken zijn vier nieuwe inclusief de LED verlichtingsarmaturen opgetrokken. Ook de vier oude lichtmasten zijn gerenoveerd en intussen voorzien van LED-lampen. Het streven was om het project op 1 juni 2018 op te leveren wat ook is gelukt. Hiermee hebben we volgens de SVB-voorzitter een belangrijke stap gezet naar het verdere ontwikkelen van ons voetbal. Behalve dat de spelkwaliteit hierdoor omhoog gaat, is voor de verlichting “zeer ideaal” voor cameraploegen.

Via een mobiele app kan de lichtsterkte van het stadion worden bediend. Het kan in één keer gelijk naar 25% sterkte. Er geldt een garantieperiode van 10 jaar. Ondanks deze stap zijn we er nog niet,” zegt Krisnadath. Zo moeten enkele faciliteiten in en rond het stadion ook in orde worden gebracht zoals de kleedkamers, dopingruimtes, media ruimtes en de tribunes. De officiële ingebruikname van deze nieuwe aanwinst zal later plaatsvinden.

De data waarop de vier wedstrijden die Suriname in het kader van de Concacaf Nations League moet spelen zijn intussen al vastgesteld. Opvallend is dat de uitwedstrijd van 6 september tegen Dominica niet in Dominica zelf, maar Guadeloupe zal worden gespeeld. Vermoedelijk is het stadion van Dominica afgekeurd voor te spelen internationale wedstrijden. Onze eerste thuiswedstrijd is tegen de Britisch Virgin Islands en vindt plaats op 13 oktober.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten