dinsdag 5 december 2017

'Gregory Rigters was verbazingwekkend goed'


Het nieuws over de dood van Gregory Rigters (foto: midden) is hard aangekomen bij de voetbalsamenleving van Suriname. Te meer omdat de aanvaller van Mengão enkele uren daarvoor als speler en assistent-coach nog te bewonderen was in de zaalvoetbalfinale tegen Styx, waarin hij twee goals wist te maken.

De neven Gregory Rigters (32) en Siegferd Slagveer (20), die nagenoeg overal samen waren, hebben na de zaalvoetbalfinale tot de late uurtjes gefeest met familieleden en voetbalmakkers. Rond vier uur in de ochtend vertrokken zij, samen met twee andere neefjes.

Nadat zij het ene neefje hadden afgezet, reden zij over de Franchepanestraat. Hun auto sloeg over de kop ter hoogte van bekende BBQ-zaak Gushan en kwam tegen een schutting tot stilstand. Het duo raakte bekneld en overleed ter plekke. De andere inzittende kwam met de schrik vrij.

Voor oud-international Steven Slagveer, assistent-coach bij Mengão, is het een dubbele klap. "Zoiets zie je eigenlijk nooit aankomen, maar veel kan ik niet zeggen" wil hij kwijt. Kenneth Jaliens, die Rigters onder zijn hoede had bij Voorwaarts, bestempelt hem als een gretige aanvaller die zich bij de jeugd gestadig ontwikkelde en doorstroomde naar de hoofdklasse.

Bondscoach Roberto Gödeken spreekt van een zwarte dag voor voetbalminnend Suriname. De oefenmeester geeft aan dat de speler van Mengão en Walking Boyz Company (WBC) geliefd was bij het publiek omdat hij vaak doelpunten meepikte. Zijn dood is daarom een aderlating voor de zaal- en veldvoetballerij.

WK 2018
Het nieuws 'sloeg ook in als een bom' bij de technische staf die de WK-kwalificatiewedstrijden 2018 met Rigters speelde. Keeperstrainer Jack Mangalie geeft aan dat hij 2 jaar heeft samen mogen werken met "Rika"."Hij was een intelligente speler die het spelletje zag als een echte nummer 10. Goed in de kleine ruimte met een puntgave techniek."

Mangalie geeft aan dat Rigters de ambitie had om bondscoach te worden van Suriname. "Op de weg naar Panama zaten we naast elkaar. Met veel enthousiasme en geestdrift vertelde hij 'ooit wil ik ook bondscoach worden van Suriname'. Dat was een passie die hij al heel lang ambieerde."

Toenmalig assistent-bondscoach Ervin Lee zegt dat Rigters 'een zeer populaire speler was'. "Grotendeels omdat hij altijd de goals kan maken. Tijdens het partijstelling hoorde je hem nooit klagen, en opeens was hij daar dan, voordat je het wist lag de bal al in het net. Ongelofelijk slim in het weglopen van zijn tegenstander."

Dean Gorre, die nu scout is bij het Engelse Reading FC, was altijd 'gecharmeerd van zijn kwaliteiten'. "Hij had een neusje voor de goal. In en rondom de 16 was hij verbazingwekkend goed ontwikkeld. Een echte gentleman speler gesteund door prachtige goals." De voormalige Natio staf uit Nederland: Dean Gorre, Ervin Lee en Jack Mangalie wensen de naaste familie en het Surinaams elftal heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

2 opmerkingen:

  1. Alsjeblieft, Suriname Selection, we willen dat je naar Conmebol verhuist, zodat je de groei van Zuid-Amerikaans voetbal kunt ontwikkelen. Stop met CONCACAF, het is een onzin en een vuilnis en het gaat niet vooruit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Conmebol gaat ze nergens brengen het is de organisatie die keihard faalt! Er zitten daar mannen zonder enigszins verstand van voetbal.

    BeantwoordenVerwijderen