vrijdag 18 augustus 2017

U-15 selectie wint met 4-0 van St. Kitts

De U-15 voetbalselectie van Suriname heeft de laatste groepswedstrijd met 4-0 gewonnen van St.Kitts & Nevis, na een 2–0 ruststand. Ferando Hoepel scoorde maar liefst 3 doelpunten, terwijl Geraldo Reumel een doelpunt voor zijn rekening nam. Door deze overwinning is natio winnaar geworden van groep F. Op zaterdag 19 augustus komt de selectie weer in actie tegen de groepswinnaar E.

Voor deze editie van de Concacaf U-15 kampioenschappen is er een bijzondere ontwikkeling gaande. Zo heeft de Concacaf besloten om met een promotie/degradatie systeem te gaan werken dat mogelijk bij de volgende editie zal ingaan. De 40 lidlanden die zich hebben opgegeven voor deelname zijn nu verdeeld in drie divisies. Er komt dus geen overal kampioen dan slechts divisie kampioenen.

Er zijn 10 poules. 2 poules van elk 4 landen zitten in de eerste divisie. Suriname zit in de tweede divisie met 15 andere landen, verdeeld over 4 poules. In de derde divisie zitten 16 landen met uitzondering van Belize, dat niet is verschenen, verdeeld over 4 poules.

De ranking voor deze 2017 editie is naar overall standings, prestaties van de landen over het afgelopen jaar. Eerder won Suriname van Guyana en St.Lucia in Poule F. Slechts de groepskampioen strijden voor het kampioenschap in hun respectieve divisies. Dit betekent dat Suriname niet zal uitkomen tegen enkele hoog gerangschikte landen van de Concacaf zone.

5 opmerkingen:

 1. Natio Fans. Oenasur is niet de eigenaar van deze site. De reden waarom ik vaak opmerkingen plaats, is omdat ik een vurige fan ben van de Surinaamse voetballer. Die liefde is groter dan fan zijn van Real, Barca, Ajax of Feijenoord. Het behaalde resultaat van de U-15 is desondanks dat men de Surinaamse trainers niet ziet zitten, toch wel hun verdienste. Zij laten zien dat zij ook zijn gegroeid, ondanks het tekort aan financiën. Ook wil ik bedanken Dean Gorre, die ons heeft geleerd om meer inzet te tonen. Misschien keert deze brada terug op het Surinaamse voetbalnest om ons te leiden naar 2022. SU het is nu jullie time-stream. Veel geluk en voetbalwijsheid toegewenst aan de U-15 in 2019 in de First Division van de Concacaf. SU FOR-EVER.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bakra taki, : Ere wie ere toekomt !!

  Narah.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dean Goree heeft nooit een hoge pet gehad van de Surinaamse voetballers; Toen Rozenblad de goal maakte en Trinidad opzij schoof, schrok hij zich een hoedje.
  Narah.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Brada Narah. Op die bewuste januari-avond gaf niemand uit de voetbalwereld, nog de lotto klanten en gokbazen, Natio een kans. Het was de strijd van amateurs tegen professionals. Ergens lacht iemand, die toch op Natio had gegokt. Waarom ik Dean Gorre heb genoemd, is dat hij toch kans heeft gezien een collectief te maken van Natio in 2015. Ik herinner mij de woorden van de SVB voorzitter die enkele spelers had gezien die hun tranen de vrije loop lieten, na de uitschakeling voor 2018. De TD van SVB maakte eens een opmerking:"Wat je erin investeert, dat krijg je eruit". Gezien de recente ontwikkelingen bij de jongeren, moeten we aan de bak om een stevige basis te leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er is flut ingelegd. Want wij hadden met ogen dicht de "amateurs" van Nicaragua moeten pakken. Net zoals wij dat in een later stadium, Guadeloup hebben gedaan. Men zat te wachten op prof mati's uit Holland; Er was zeker geen geloof.
  Maar we kijken uit naar het vervolg U-17 Tournament! Hopelijk zit daar een selectie uit Conmebol!
  Groet, Narah.

  BeantwoordenVerwijderen