donderdag 6 juli 2017

'Dubbele nationaliteit weer bespreken'

Assembleelid Marinus Bee (ABOP) kaartte tijdens de begrotingsbehandeling de dubbele nationaliteit van sporters opnieuw aan. Hij vroeg aan collega's van coalitie en oppositie om wederom een initiatiefvoorstel in te dienen over de dubbele nationaliteit om de sport op een hoger plan te brengen.

"Voorzitter, kort voor de verkiezing was er een drang om te komen tot de dubbele Nationaliteit voor sporters. Suriname is het enige land dat geen gebruik maakt van deze regel van de FIFA," stelde Bee. Dit belemmert volgens hem de groei van voetbal in Suriname.

Bee hield een pleidooi over betaald voetbal, waarbij hij ook de aandacht vroeg voor sportfaciliteiten in de districten en diverse buurten. Hij merkte op dat betaald voetbal ook betekent werkgelegenheid voor voetballers. Het Assembleelid voerde aan dat op z'n minst gedacht moet worden aan een semi-prof league.

Suriname krijgt volgens de politicus internationaal ook meer bekendheid als het land topprestaties zou kunnen neerzetten. Dit zou ook een gunstige ontwikkeling zijn voor de toerismesector, een potentiƫle deviezenverdiener voor ons land. "Voorzitter, als je kijkt naar de voetballers, het overgrote deel komt uit de onderste sociale klassen. Het zou deze groep van Surinamers zeker helpen als ze serieus eraan zouden verdienen." Zij zouden hierdoor beter in staat zijn om hun gezin te verzorgen. Bee hoopt dat deze kwestie nu weer op de agenda kan worden geplaatst, want het is geen verkiezingstijd, waardoor het niet gaat om de drang om te scoren.

5 opmerkingen:

 1. Laten we eerst de U-17 ploeg, een topploeg, behouden voor SU; Ongeacht, tijdens de rit, welke vreemde nationaliteit. TD Kolf zei ooit eens, 'Elke decennia zien wij de broodnodige Surinaamse voetballers vertrekken en verloren gaan voor Suriname.' Vindt je het gek?!
  Narah.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Brada Narah, is het zo dat wij in staat zijn de elite van het Nederlands voetbal gewoon kunnen kloppen in een onderling confrontatie? Oranje was maar zijn niet meer de top?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Broer OenaSur, zie het jl. U-17 clash met 2 ned. elite(eredivisie) U-17 ploegen, Utrecht en Twente! Su was hun de baas, en werd Kampioen. Dus, het kan; Wij kunnen toplanden vernietigen ja. Ook in Conmebol associatie . De bal blijft rond. Su is the future. No doubt
   !! We moeten wel ruimte inrichten voor de talenten. Anders is doe no doe, na law dagoe we dresi. Elke keer weer zich herinneren; Oja, die en die is naar Holland boi, is naar Amerika, is voorgoed naar zus en naar zo boi! Su is the one.

   Narah.

   Verwijderen
  2. En te me tak talenten, de wil voor de beste zijn.

   Verwijderen
 3. Natio Fans, ik ben niet arrogant, dus de opmerking was om aan te geven, dat de Suri's een heel belangrijk element zijn in het Hollands voetbal. Zelfs FIFA geeft dit toe. Straks zal iedereen mijn woorden verkeerd opvatten en mij op het slachtblok leggen. SU is the future.

  BeantwoordenVerwijderen