zaterdag 29 april 2017

Suriname U-17 uitgeschakeld voor WK 2017

De WK-droom voor Suriname voor spelers onder de 17 jaar is met het verlies tegen Canada voorbij. In het Maracana stadion in Panama verloor Suriname vrijdag met 2-0 van Canada. Suriname maakte bij aanvang van de wedstrijd nog een kleine kans om de kwalificatie ronde van de Concacaf te bereiken. Canada daarentegen was reeds uitgeschakeld.

Suriname kwam na 13 minuten spelen op een achterstand. Canada kwam achter de verdediging van Suriname. Jonathan David kreeg de bal passeerde twee spelers om vervolgens keeper Fhabrisio Saling om te spelen. Hij trapte voor leeg doel: 1-0.
In deze helft ging Suriname niet volop in de aanval. De aansluiting met Archero Hoever in de punt kwam veel te traag. De bal werd niet in de ploeg gehouden. Hierdoor kreeg Canada veel speelruimte op de helft van Suriname. De kansen werden gecreƫerd maar tot doelpunten kwamen de Canadezen niet.

In de 55e minuut was het weer David die vanuit links uit haalde: 2-0
Suriname kwam iets beter uit de verf in deze helft. Toch bleef het rond tikken en het juiste moment voor het geconcentreerd kiezen van de aanval uit. Suriname leed veel balverlies.

Michiel Revales die nogal een goede indruk maakte, kreeg in de 77e minuut een directe rode kaart. Saling deed goed keepers werk in deze helft waardoor de stand gereduceerd bleef.

Cuba en Costa Rica gaan in deze groepfase poule B over naar de Concacaf U-17 kwalificatie ronde. Suriname eindigt met 1 punt als laatste in de poule en is uitgeschakeld voor verder deelname in Concacaf U-17 kwalificatie verband.

2 opmerkingen:

 1. Geen ontwikkeling bij de SVB betekent ook NOOIT een WK halen!Onderhand zijn we hetzelfde liedje l gewend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben geboren en getogen in Suriname! 17+, tot aan mijn achtiende!
  Zolang ik niet vrijelijk kan bewegen in mijn moederland Suriname en mij vrij een Surinaams Identiteits-kaart kan aanmeten zal er in dat land,nooit geen vooruitgang zijn. Op zero gebied. Simpel, omdat het wel zo Ellegant is.

  Greetings,

  Uria

  BeantwoordenVerwijderen