zaterdag 1 april 2017

Stemrecht SVB zorgt voor commotie


Bij de komende bestuursverkiezingen van de Surinaamse Voetbalbond is het stemrecht van het bestuur van de SVB een struikelblok. Er is een gehaal en getrek begonnen over dit punt. De SVB organiseert op 5 april verkiezingen en John Krishnadath neemt het dan op tegen Aniel Ghisaidoobe.

COnform artikel 10 van de huidige statuten en het huishoudelijke reglement wordt het bestuur vertegenwoordigd door de voorzitter. Volgens deze regels moet dan Krishnadath de stem uitbrengen namens de SVB en dit vindt het kamp van Ghisaidoobe vindt dat Krishnadath niet mag stemmen, omdat hij ook kandidaat is.

Hij moet dit overlaten aan iemand anders, want het is logisch dat hij op zichzelf gaat stemmen. Het probleem is begonnen doordat enkele leden van het huidige bestuur zijn overgestapt naar de lijst van Ghisaidoobe. Op de lijst van Krishnadath prijken de namen van Bidjaikoemar Mankoe, Waldo Gobardhan en Dayasankar Mathoera, terwijl Bernhard Abia en Robbie Poetisi op de lijst van Ghisaidoobe voorkomen.

Vier jaar terug was deze kwestie ook al een struikelblok. Toenmalige voorzitter Louis Giskus had per deurwaardersexploot van de overige bestuursleden de mededeling gekregen dat hij niet namens het bestuur mocht stemmen. De toenmalige bestuursleden stonden achter de kandidaat-voorzitter Krishnadath, die het opnam tegen John Defares. De SVB telt in totaal 38 leden die rechtspersoonlijkheid bezitten en 5 april hun stem mogen uitbrengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games