dinsdag 25 april 2017

Kolf heeft plan klaar voor Costa Rica

Rogillio Kolf, de bondscoach van de nationale U-17 selectie van Suriname, heeft al een wedstrijdplan klaarliggen tegen Costa Rica in de tweede wedstrijd van het WK-kwalificatietoernooi. Deze wedstrijd zal vandaag gespeeld wordenom 19:30 Surinaamse tijd in het Maracana stadion van Panama.

Kolf geeft aan dat in de eerste wedstrijd tegen Cuba enkele jongens last had van de felle zon. Hierdoor raakte zij vermoeid en kregen last van krampen. Hij geeft verder aan dat vandaag de wedstrijd wat later zal beginnen, waardoor de jongens minder last zullen hebben van de zon.

Gistermiddag heeft de selectie zijn laatste trainingssessie afgewerkte iedereen lijkt fit te zijn voor de wedstrijd van vandaag, meent de bondscoach. Kolf geeft aan dat Costa Rica via de flanken aanvalt, dus Suriname zal goed meoten verdedigen op de flanken en de vleugelaanvallers zullen ook moeten helpen bij het verdedigen.

De bondscoach geeft verder aan dat Suriname heel compact zal verdedigen, waardoor Costa Rica uit balans zal raken en het team uit snelle counters doelpunten zal proberen te maken. Hij zegt dat doelman Fabricio Saling in de vorige wedstrijd heel veel moeite had bij hoekschoppen, omdat hij kort is. Kolf heeft een gesprek met de doelman gehad en hem er op gewezen, dat hij de ballen liever moet wegstoppen in plaats van proberen om die te grijpen.

Hij heeft ook gewerkt aan het verdedigen van hoekschoppen en vrije trappen, omdat Costa Rica ook heel sterk is in de lucht. De bondscoach hoopt dat Suriname deze wedstrijd kan winnen en een goede tap richting de volgende ronde kan zetten. De nummers een en twee uit deze poule zullen naar de volgende ronde gaan. Costa Rica wist zijn eerste wedstrijd met 2-1 te winnen van Canada.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games