dinsdag 28 maart 2017

Brunswijk wil dat Suriname schittert op WK


"John Krishnadath wil geen verjonging hebben en daarom moest ik met een andere lijst komen." Dit gaf hoofdformateur Ronnie Brunswijk gisteren in het bondsgebouw van de Surinaamse Voetbalbond aan, bij de indiening van de kandidatenlijst voor de komende bestuursverkiezing van de SVB die op 5 april wordt gehouden.

Brunswijk gaf aan dat hij graag zijn ondersteuning wilde geven aan Krishnadath 'en daarom was hij ook gevraagd om de lijst van ons te komen trekken'. Brunswijk zegt verder dat Krishnadath het goede werk niet alleen kan doen en hij wilde hem van dienst zijn met deugdelijke en jonge personen. Echter zag Krishnadath hiervan af, omdat hij de rug niet wil keren voor de huidige bestuursleden die hem de recente jaren ondersteund hebben.

Brunswijk wil de bestuursleden die jaren aanzitten in het bestuur niet meer terug, want volgens hem hebben ze geen enkele vooruitgang gebracht binnen het voetbalgebeuren in Suriname. "Ik wil alleen de personen die tientallen jaren aan het bewind zitten bij de SVB er uit halen, want ze hebben in al die jaren het voetbal in Suriname niet vooruit kunnen brengen", zegt hij.

Brunswijk ontkracht ook dat hij vier plekken had geëist en hierdoor wilde de huidige voorzitter die lijst niet trekken. Brunswijk gaf verder aan dat hij het voetbal in Suriname op een hoger niveau wil brengen en daarom heeft hij deugdelijke personen op de lijst geplaatst. De voorzitter van Inter Moengotapoe wil dat het voetbal in Suriname verbeterd wordt en dat het land ook mag schitteren op een Wereldkampioenschap.

Doordat Krishnadath geweigerd heeft, is Brunswijk gaan uitkijken naar een andere kandidaat-voorzitter en die vond hij in Aniel Ghisaidoobe. De hoofdformateur geeft aan dat hij Ghisaidoobe sinds de jaren van Leo Victor kent, waar hij gediend heeft als secretaris en in hem ziet hij een degelijke kandidaat. Ghisaidoobe gaf aan dat dit een unieke kans is om het voetbal in Suriname gezond te maken.

Voor de indiening heeft Brunswijk de ondersteuning gehad van Robinhood, Inter Moengotapoe, Nishan'42, Notch, Caravan, Transvaal, Para Sport Bond en Moengo Sport Bond. Tot en met 29 maart is er gelegenheid om kandidatenlijsten in te dienen bij Ashok Bainath Sah. Naast kandidaat-voorzitter Ghisaidoobe prijken ook de namen van Bernhard Abia, Patrick Bel, Roy Smit, Anandkoemar Pherai, Robbie Poetisi en Delano Landvreugd op de lijst van Brunswijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games