woensdag 9 november 2016

Selectie krijgt geld van regering bij winst


Op de schouders van de nationale selectie rust een extra grote verantwoordelijkheid, daar Suriname een wedstrijd verwijderd is van kwalificatie voor de Golden Cup. Als extra motivatie heeft de Surinaamse overheid 10.000 SRD per speler gereserveerd. Ook de coach en assistent coach zullen bij winst van deze belangrijke wedstrijd ditzelfde bedrag ontvangen.

Minister Faizal Abdoelgafoer deed namens de president deze onverwachte mededeling aan de technische staf en de spelers dinsdag 8 november op het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. “Ik weet precies wat voor verantwoordelijkheid rust op jullie schouders.

Werken aan uitdagingen en vooral ook prioriteiten stellen maakt dat het altijd hard werken is voor de Surinaamse sport tijdens de raad van ministers vergaderingen. De overheid is het er met mij eens dat wij onze spelers deze extra motivatie moeten geven, zodat wij kunnen werken om in 2017 de Golden Cup naar Suriname te brengen”, zei de minister.

Van het ministerie kregen de spelers elk een voetbal, waarop zij minister Abdoelgafoer hebben laten signeren. Aanvoerder Gilberto Eind gaf aan heel blij te zijn met de uitnodiging van het ministerie, volgens hem voelt het voor de spelers goed aan te weten dat het ministerie belast met sport steeds weer achter hen staat.

De wedstrijd tegen Jamaica wordt op 13 november gespeeld. Voor het Surinaams publiek zal de wedstrijd live te volgen zijn op ATV en voor het luisterend publiek live op Radio SRS, laat het ministerie weten in een persbericht.


2 opmerkingen:

  1. Ik heb begrepen dat de Jamaicanen ook alleen lokale spelers zullen inschakelen.Dit is volgens de Reggeaboyz forum bevestigd.Hoewel Jamaica dan nog steeds geen gemakkelijke tegenstander zal zijn,moet Natio wel problemen om die Jamaicanen aan de kant te schuiven.Vanwege het wegvallen van hun Engelse profspelers zijn ze toch enigzins verzwakt.

    BeantwoordenVerwijderen

Games