donderdag 17 november 2016

Internationals mogen weer zaalvoetballen


De spelers uit de nationale selectie hebben toestemming om deel te nemen aan de play-offs van de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB). Dit zegt voorzitter Kenneth Raghosing van de SZVB. De play-offs gaan vandaag van start.

De voorzitter zegt dat er een afsprak was gemaakt met de Surinaamse Voetbalbond voor de derde ronde van de Caribbean Cup 2016. De afspraak was dat de jongens die geselecteerd waren niet mochten deelnemen aan de wedstrijden van de SZVB.

Technisch directeur Ronald Kolf van de SVB zegt dat hij echt niet weet wat er was afgesproken tussen de twee bonden. Persoonlijk vindt hij dat het niet kan dat een speler voor twee bonden speelt. Kolf zegt dat de gevolgen te merken waren in de wedstrijd tegen Jamaica. De jongens konden het tempo niet aan.

Daarom vindt hij dat verenigingen ervoor moeten zorgen dat een speler niet kan uitkomen voor twee bonden. Verder vindt Kolf dat de speler ook moet beseffen dat het niet kan.

3 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Nee maar ff serieus, het is gewoon het wilde westen in Suriname.
   Dit soort praktijken geeft aan hoe ver het totale Surinaamse voetbal (zaal én veld) achter loopt op de wereld in 2016.

   Alles gebeurt à la 1980, alsof we gewoon een buurtvereniging zijn die wat wedstrijdjes organiseert waaraan je absoluut geen enkele verplichting hoeft te voelen. En anders gaan cowboys bij je langskomen of ze vertellen je gewoon op een lagere schoolniveau niexz van de beslissingen die zijn genomen. je moet er zin in hebben.

   je moet er zin in hebben
   Dat is 'het' in het Surinaamse profvoetbal(let op! geen ambitieuze amateurs), althans zo krijg ik het mee via het wereld wijde web.
   Zelfs als je nixz van het Surinaamse voetbal af weet kan je 1 wedstrijd zien op youtube en je zal concluderen dat het niveau mijlenver afligt van enig soort van profniveau. Want zelfs Cura kan ons met een stel voetballende poppen verslaan, skandaluuuuk!!!

   Ik denk dat men zich zo goed voelt in Suriname, met de zon en het lekkere eten. De vrouwen, de rust in de mensen in het land. De samenwerking met de natuur om hen heen...

   Maar wil je internationaal spelen dan moet je ook een internationaal niveau halen.

   Ik heb het idee dat je nu beter de Kampioen van de competitie als nationaal team kan doen dan een team samenstellen.
   Dan kan houden ze misschien elkaar in het gareel en dan corrigeert men elkaar als men gaat zaalvoetballen en vervolgens moe is ofzo.

   Zolang er geen leiding kan zijn in Suriname en alleen maar stromannen dan blijft het voetbal achter lopen, de achterstand is met zo een kleine bevolking wel in te lopen dus dat komt wel goed...

   Groeten
   Li
   La
   Laires

   Verwijderen
  2. Ik ben het helemaal eens met de mening van de TD, Ro kolf. Het wordt eens tijd dat de spelers hun verantwoordelijkheden gaan beseffen en proffesioneler moeten denken en vooral handelen.

   Verwijderen

Games