dinsdag 18 oktober 2016

Natio speelt 13 november tegen Jamaica


Roberto Gödeken (foto: 2e van links), de bondscoach van Suriname, zal enkele wijzigingen doorvoeren in de nationale selectie voor de wedstrijd tegen Jamaica. Deze inhaalwedstrijd wordt op 13 november gespeeld in het kader van de Caribbean Cup 2016.

Gödeken geeft aan dat de selectie vandaag zal trainen en vanaf volgende week de trainingsdagen zullen worden opgevoerd. Naarmate de wedstrijd nadert, zullen de trainingsdagen en intensiviteit van de trainingen ook opgevoerd worden. De bondscoach geeft aan dat hij enkele wijzigingen zal brengen binnen de selectie. Spelers die niet altijd bij de trainingen aanwezig zijn, zullen uit de selectie gezet worden.

Gödeken heeft inmiddels ook een indruk kunnen krijgen van de speelstijl van Jamaica. Hij was namelijk aanwezig bij de wedstrijd tussen Guyana en de Jamaicanen. Hij meent dat de spelers heel sterk zijn in de lucht en qua fysiek zijn zij heel moeilijk te verslaan. Guyana stond voor met 2-0, maar verloor uiteindelijk in de verlenging met maar liefst 2-4. De bondscoach heeft wel enkele zwakke punten bij de Jamaicanen geconstateerd. Als Suriname collectief verdedigt en snel is in de omschakeling van verdediging naar de aanval, denkt Gödeken te kunnen winnen en zich te plaatsen voor de Gold Cup.

Door orkaan Matthew was deze wedstrijd uitgesteld. Oorspronkelijk zou de wedstrijd op 5 oktober gespeeld moeten worden. Enkele dagen daarna won Natio met 3-2 na verlenging van Guyana. Het buurland is inmiddels uitgeschakeld in de poule, Jamaica staat op de eerste plaats met een doelsaldo van +2. Dat is een doelpunt meer dan Suriname. Doordat Guyana is uitgeschakeld, heeft de nationale selectie nog een kans via de play-offs. Door groepswinnaar te worden zou Suriname zich direct kwalificeren voor de CONCACAF Gold Cup 2017.

2 opmerkingen:

  1. we zijn nog niet zo zeker van een play off, want als Jamaica met 3 doelpunten verschil of meer wint dan spelen we geen play offs.Laten we gewoon positief denken en de selektie al t support geven en hopen dat we tenminste met 1-0 winnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In een van de Jamaicaanse kranten is te lezen dat ze Suriname zeer serieus nemen,ook al zijn het lokale spelers."The ball is round" zeggen ze en het kan volgens hun alle kanten op gaan."We nemen het team van Suriname niet lichtvaardig en onderschatten niemand,ook Suriname niet zei de coach van Jamaica"

    BeantwoordenVerwijderen

Games