donderdag 21 juli 2016

Suriname U-17 wint ruim van Anguilla


De nationale U-17 selectie heeft woensdag in WK-kwalificatie verband overtuigend gewonnen van Anguilla. Na een 3-0 ruststand werd het uiteindelijk 6-0 voor Suriname. Vanaf het eerste fluitsignaal toonde Natio zich dominant in de strijd. Haast over alle linies was Suriname de betere ploeg.

Anguilla, waarvan het senioren team laatste op de FIFA wereldranglijst staat, kon nauwelijks uit de voeten komen. Het was meer een kwestie van de schade zoveel mogelijk te beperken. Goaltjesdief Archero Hoever, die in de lokale competitie voor Robinhood uitkomt, maakte een hattrick. Verder vond voor Suriname Yacee Marsidin, Migwenza Vola en Chesron Aloewel het net. Natio gaat met deze overwinning aan kop in poule 6. In de eerste wedstrijd van de dag verloor Bahama's met 1-0 van British |Virgin Islands.

De Caribbean Footbal Union landen zijn onderverdeeld in zes poules. De poule winnaars en de beste nummer 2 plaatsen zich voor de tweede ronde. Trinidad & Tobago is al geplaatst voor de tweede ronde. Die wedstrijden worden in Trinidad gespeeld van 16 tot en met 25 september 2016.

Het speelschema van de poule van Suriname op vrijdag 22 juli: Bahamas vs. Anguilla om 14.30u, Suriname vs. BVI om 17.00u. Zondag 24 juli: Anguilla vs. BVI om 14.30u, Suriname vs. Bahamas om 17.00u. De speellocatie is het Franklin Essed stadion.

1 opmerking:

Games