woensdag 8 juni 2016

Suriname door naar 3e ronde Caribbean Cup


Na de winstpartij op 4 juni in het André Kamperveen stadion tegen St. Vincent and the Grenadines (2-1), was het nog niet zeker of Suriname de volgende ronde van de Caribbean Cup zou halen. Dinsdag werd de laatste groepswedstrijd tussen St. Vincent en St. Kitts & Nevis gespeeld: 0-1. Suriname behoort met nog een te spelen afgebroken wedstrijd in deze ronde, alvast tot een van de vier beste runners up. Suriname staat momenteel genoteerd als derde beste nummer 2 van deze ronde.

St. Kitts gaat als groepswinnaar van poule 5 over naar de derde ronde. In totaal gaan 9 landen die verdeeld waren in 5 groepen van 3 landen, over naar de derde ronde. Deze zijn de groepswinnaars en de 4 beste nummers 2. De wedstrijd die nog moet worden afgewerkt in deze ronde, is in poule 4 tussen Frans-Guyana en Bermuda. Na 40 minuten spelen stond Bermuda met 1-0 voor.

In de derde ronde doen 12 landen mee. Haïti, Jamaica en Trinidad komen dan vanwege directe plaatsing erbij. Indien de situatie ongewijzigd blijft, dan zal Suriname in deze ronde deelnemen in poule 2, waar Haïti en wederom St Kitts de opwachting maken. De mogelijkheid bestaat ook dat indien Suriname door de uitslag van de wedstrijd tussen Frans-Guyana en Bermuda als de vierde beste nummer twee eindigt, het dan in deze derde ronde in een groep komt samen met Guyana en Jamaica. De wedstrijden in de derde ronde worden in oktober dit jaar afgewerkt.

Slechts de groepswinnaars gaan over naar de finale van deze editie van de Caribbean Cup. Deze 4 landen plaatsen zich ook rechtstreeks voor de Concacaf Gold Cup. De drie beste nummers 2 uit de derde ronde spelen wederom tegen elkaar. De winnaar komt dan in een CFU vs UNCAF play off systeem om zo ook een plaats te bemachtigen in de Concacaf Gold Cup 2017.

8 opmerkingen:

 1. Het tempo ligt te laag. Conditiegebrek? Heel veel foute passes. Nauwelijks doordachte creativiteit in het spel.
  Men kijkt o zo graag naar het buitenland maar trekt hier geen lering uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Suriname in groep met guyana en Jamaica

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wil dus zeggen een kansloze uitschakeling helaas

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu niet in je schulp kruipen tai hori! Valt een puntje aan IJsland te zuigen.
  'where there's a will there's a way.'
  Narah.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jamaica - Suriname 6-0
  Suriname - Guyana 1-1

  Suriname uitgeschakeld!!!
  IJsland is niet te vergelijken met Natio.Ijsland heeft in geheel Europa goeie spelers in grote Europese clubs.

  Suriname niet!!!Ja de Surineds,maar dat is weer een ander verhaal...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. als je zegt 5-0! misschien?! Vergeet niet de 12e man telt ook!
  Sta open voor een Godswonder.
  Narah.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kom op man we moeten positief denken kow go power ding boy we spelen thuis.laatst toen een Jamaicaans team hier was in AK u23 was in 2011 of so toen won su met 2-1 something like that

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja realistisch gezien zie ik Suriname niet winnen van die Jamaicanen,ze spelen met zwaar kaliber van buitenlandse clubs.En Guyana is altijd maar weer de vraag,met die gasten weet je nooit precies welke kant het op zal gaan.Maar goed wie zal het zeggen,een stunt zou wel een primeur zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Games