vrijdag 15 april 2016

Suriname U-20 moet WK 2017 laten schieten


De nationale U-20 voetbalselectie moet de kwalificatie voor de FIFA U-20 World Cup 2017 aan zich voorbij laten gaan. De Surinaamse Voetbalbond heeft het team niet ingeschreven. "Het geld is er gewoon weg niet voor", geeft SVB-voorzitter John Krishnadath aan in gesprek met NatioSuriname.com.

Krishnadath heeft daarom ook de opdracht gegeven dat de senioren selectie voor een belangrijker deel uit U-20 spelers moet bestaan. "Ik zit nu al met het probleem dat ik de volgende wedstrijd van de senioren selectie in St. Kitts niet kan financieren. Guadeloupe heeft me al ruim 45.000 USD gekost. St. Kitts dat verder ligt, zal nog meer kosten", aldus de voorzitter.

Het transportprobleem waarmee de Caribische regio zit, heeft Krishnadath aangekaart bij FIFA-voorzitter Gianni Infantino. "Het is opgenomen in Infantino's manifest. Oceanië kwam er later bij. Ik illustreerde het als volgt aan hem: als we de jongens sturen om een internationale wedstrijd te spelen, zeggen we ze om te winnen, maar als ze in de lucht zijn, hopen we dat ze verliezen, omdat we niet weten hoe de volgende wedstrijd te bekostigen om maar niet te spreken van een daaropvolgende."

2 opmerkingen:

 1. 45000 voor 1 wedstrijd in Guadelupe? Nou dan kan je dus duidelijk niet met geld omgaan! Zeker zelf ff 15000 onkostenvergoeding gegeven of niet?
  Ik weet niet wat spelers vragen voor geld om te spelen maar de reis en het verblijf zou nooit zoveel moeten hoeven kosten.
  Als elke caribbische wedstrijd minimaal 45000 euro kost voor de uitspelende ploeg dan zullen heel wat meer landen uit deze regio geen wedstrijden spelen.

  Wat gelijk trouwens het gezeur van Surinamers laat stoppen: Suriname hoort niet bij zuid Amerika, we kunnen de reizen niet betalen laat staan het fatsoenlijk opvangen van teams zoals argentina en brasil.

  Dat is zo slap gelul he, dat we bij zuid amerika horen terwijl we niet eens een normaal niveau kunnen halen tegen de kleinste voetballanden.
  Zoiets als zeuren over bouterse maar totaal geen idee hebben hoe of wat er beter moet. Het enige geklaag is: bouta weg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. laten we nu eens kijken hoe we dit zouden kunnen veranderen behalve om de sport de das om te doen want het blijft sport nr. 1 toch of heeft zaalvoetbal het ingehaald(2015-2016)?
  alleen serieuze antwoorden

  BeantwoordenVerwijderen

Games