vrijdag 1 april 2016

Suriname treft St. Vincent en St. Kitts


De Caribbean Football Union (CFU) heeft op haar website de groepsindeling bekend gemaakt van de tweede ronde van de Caribbean Cup 2016. De nationale voetbalselectie van Suriname is ingedeeld in Groep 5 en zal in juni aantreden tegen St. Vincent & the Grenadines en St. Kitts & Nevis.

St. Vincent mocht de eerste ronde van de Caribbean Cup overslaan, omdat zij nog in de race voor een ticket naar het WK 2018. In de WK-kwalificatiereeks heeft het eiland veel ervaring opgedaan, maar wel een groot deel van de wedstrijden verloren. Hun laatste wedstrijden waren tegen Trinidad & Tobago (6-0 en 2-3 verlies), Guatemala (0-4 verlies), Verenigde Staten (6-1 verlies) en Aruba (2-1 verlies). De laatste winst dateert van september 2015 thuis tegen Aruba (2-0). "Vincy Heat" staat op plaats 141 van de FIFA Wereldranglijst.

St. Kitts & Nevis is de groepswinnaar van Groep 1 uit de eerste ronde van de Caribbean Cup. In die poule versloegen ze eerst het sterke Antigua & Barbuda met 1-0 en vervolgens Aruba met 0-2. St. Kitts staat op plaats 121 van de wereldranglijst.

Natio won deze week thuis met 3-2 van Guadeloupe. De week er voor werd gelijkgespeeld tegen het Franse eiland (0-0), maar na strafschoppen verloren met 3-2. Suriname staat op plaats 190 van de wereldranglijst.

Volgens het schema van de CFU zal Suriname 1 juni eerst een uitwedstrijd spelen tegen St. Kitts en vervolgens thuis op 4 juni tegen St. Vincent. De groepswinnaar gaat door naar de derde ronde. De nummer twee in de poule maakt nog kans om door te gaan als een van de vier beste nummers twee. In totaal zijn er vijf poules met ieder drie landen in deze tweede ronde, waarbij de beste negen landen doorgaan.

4 opmerkingen:

 1. En Guadeloupe krijgt Dominica en Martinique...da liever hadden we van Guadeloupe verloren met 4-3.want Dominica is niet zo sterk en we hadden 2 jaren geleden gelijk gespeeld tegen Martinique en hu. Spel is misschien hetzelfde als Guadeloupe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. niemand is zwak meer Kevin Sanoesie .alle eilanden halen hun spelers voornamelijk uit Engeland.of ergens anders

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja precies en wij niet , wij halen onze spelers als enige land ter wereld niet uit de andere competities maar alleen uit de onze, en het leuke is dat de andere competities allemaal een profs competitie hebben waar onze "andere jongens" in spelen!! maar nee wij zijn zo achterlijk om daar geen gebruik van te maken hahahaha wij hebben amper een half miljoen inwoners en geen profcompetitie pfffffff dus juist van alle landen in de wereldn MOETEN wij juisttttttt met de boys overzee spelen en zij willen ook nog zeggen zij vaak...dan heten wij desnoods maar "tata"natio!! maar ik wil fucking prijzen zien man!! of desnoods deelname krijgen wij A bekendheid en B respect van de mensen in de wereld waar wij ook zijn!! en de SVB krijgt 4,5 miljoen plaatsings geld van de FIFA op een WK en de helf op een COPA America war wij ok voor kunnen inschrijven en de GOLD CUP kunnen wij zelf winnen! met m.p.p...

   Verwijderen
 3. hopenlijk dat ze optyd trainen kunnen we ze wel pakken

  BeantwoordenVerwijderen

Games