dinsdag 29 maart 2016

Suriname wint met 3-2 van Guadeloupe


Suriname heeft vanmiddag revanche kunnen nemen op Guadeloupe na de verloren uitwedstrijd vorige week. In het André Kamperveen stadion werd het vandaag 3-2 voor het Surinaams elftal. Stefano Rijssel (2x) (foto: rechts) en Mitchell Kisoor maakten de doelpunten voor Suriname.

Natio was dominant tijdens deze strijd. Mooi combinatiespel en goede balcirculatie voerden de boventoon. De nationale ploeg was er op gebrand om de overwinning te behalen. Geheel tegen de verwachtingen in, kwam Guadeloupe op voorsprong. Een fout in de middencirkel zorgde voor de openingstreffer. De speler Claudio Beauvue van Guadeloupe kwam goed inlopen en met een stiftbal noteerde hij 1-0.

Suriname bleef vechten en beheerst het spel verder spelen. Dit was ook de basis voor de gelijkmaker. Op aangeven van Dimitrie Apai op links kreeg Stefano Rijssel de bal. Hij maakte een goede actie in de 16 meter zone en koos de linkerhoek om Suriname op gelijke hoogte te brengen: 1-1.

De nationale ploeg bleef evenals Guadeloupe zoeken naar de voorsprong. Het lukte Guadeloupe om middels een sublieme vrije trap op de rand van de 16 meter, op voorsprong te komen. Livio Nabab gaf doelman Obrendo Huiswoud met een goed genomen vrije trap over de muur, het nakijken: 2-1. Suriname gaf weer antwoord terug. Het duurde niet lang voordat de gelijkmaker werd genoteerd. Andermaal was het Apai die Rijssel bediende voor het tweede doelpunt: 2-2.

Natio nam na dit doelpunt verder afstand. Dit keer was het Rijssel die de voorzet gaf aan Mitchell Kisoor die 3-2 aantekende. Dit bleek ook de eindstand te zijn. Er waren enkele hachelijke momenten voor het doel in de tweede helft aan beide kanten. Suriname durfde meer en was ook de betere ploeg. Zo kwamen Rijssel en Albert Nibte dichtbij het vierde doelpunt. Gilberto Eind moest op de doellijn op de rem trappen om de gelijkmaker te voorkomen.

Bondscoach Roberto Gödeken is trots dat zijn team twee keer van een achterstand heeft terug kunnen komen. Hij zag dat alle spelers vertrouwen in elkaar bleven houden. Suriname gaat nu als groepswinnaar door naar de volgende ronde, bevestigd Waldo Gobardhan van de Surinaamse Voetbalbond. De tweede kwalificatieronde wordt in juni gespeeld. Het is nog niet bekend bij welke landen Suriname in de poule terecht komt.

13 opmerkingen:

 1. Su in de volgende ronde met Curacao en Guyana in een poel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Roberto doet het goed met die jongens.Wonderen verwacht ik niet,maar dit dit is wel goed voor het zelfvertrouwen voor het team.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ronde 2 is geen makkie met cura en guyana,maar we kunnen wel winnen
  Ik hoop dat ze hier gaan spelen tegen Curaçao

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit zijn de wedstrijden:
   Guyana vs Curacao
   Curacao vs Suriname Uit
   Surname vs Guyana Thuis

   Verwijderen
  2. we spelen tegen St. Vincent & the Grenadines en St. Kitts & Nevis.

   Verwijderen
 4. Waarom is er geen samenvatting van deze wedstrijd op YouTube?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jongens niet vooruit lopen op de indeling want CFU geeft een heel andere indeling vandaag op hun Saite dus het wordt geen Gayana of Curacao en het is nog niet zeker

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. we spelen tegen St. Vincent & the Grenadines en St. Kitts & Nevis.

   Verwijderen
  2. 77777&&&&&&&&&&&&&&LOBI..........

   Verwijderen
 6. Onbegrijpelijk dat anno 2016 er geen beelden zijn van de wedstrijd. Zijn de technische middelen in Suriname zo beperkt?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dankzij Kevin Sanoesie een korte opname..
  https://www.youtube.com/watch?v=2ITEFiwNvec

  BeantwoordenVerwijderen

Games