zondag 27 maart 2016

'Guadeloupe is te pakken voor eigen publiek'


De nationale voetbalselectie is het Caribbean Cup kwalificatie-avontuur afgelopen woensdag op Guadeloupe met een nederlaag begonnen. Dinsdag kan Natio thuis in het André Kamperveen stadion revanche nemen. "Ik denk dat wij ze voor eigen publiek zeker te pakken krijgen", zegt Natio-aanvoerder Gilberto Eind (foto: 2e van links) desondanks zelfverzekerd.

"We kennen onze kwaliteiten en hebben nu gezien hoe ze spelen." Naar zeggen van de ploegleider heeft Suriname geen slechte partij gespeeld. "We hebben onszelf onderschat." Eind is zich ervan bewust dat het resultaat niet de juiste weergave is, maar hij heeft toch een goed gevoel overgehouden voor de return. "Het kan beter en er zijn bepaalde verbeterpunten." Hij doelt daarmee op het langer in balbezit proberen te blijven en het feit dat de spelers met meer durf en rust moeten spelen. "Wij moeten alles uit de kast halen."

In tegenstelling tot Eind verwacht bondscoach Roberto Gödeken geen makkelijke return. "Ik vind dat wij veel harder moeten werken door onze jongens meer tools aan te reiken. Daarnaast is het belangrijk dat wij alle neuzen in één richting krijgen." Hij wijst erop dat Guadeloupe zes tot acht spelers heeft die in het buitenland actief zijn.

"Het is dus een ervaren team. We zullen ons nu moeten voorbereiden op hun spel, waarbij ze veelal middels dieptepasses hun aanvallers in stelling proberen te brengen en heel gevaarlijk zijn bij corners." Toch is Suriname naar zeggen van de bondscoach qua voetbalvermogen in het voordeel. "Het is dus niet onmogelijk om van hen te winnen." Het samenspel van het nationaal team zal op de helft van de tegenstander beter moeten. De collectiviteit in verdedigend en aanvallend opzicht zal hierbij als basis fungeren. "Daarnaast zal er zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van de individualiteit van de spelers om middels 1-2-combinaties in het strafschopgebied van de tegenstander tot doelpunten te komen."

Volgens Gödeken startte Suriname de eerste ontmoeting aftastend. Guadeloupe begon daarentegen de eerste twintig minuten agressief en zette Natio onder druk. De bondscoach was evenwel tevreden over de getoonde discipline van het team, waarbij de spelers keihard voor elkaar hebben gewerkt. Na negentig minuten en een verlenging van tweemaal vijftien minuten was de score 0-0 in het Stade René Serge Nabajoth stadion in Les Abymes. Strafschoppen moesten uiteindelijk de doorslag geven. Het thuisland toonde zich de betere in deze penaltyserie en zegevierde met 3-2.

Vermeldenswaard is dat in het toernooireglement was opgenomen dat bij een eventueel gelijkspel de landen strafschoppen zouden nemen. Er was over een verlenging echter niets aangegeven. Dit reglement stond al vóór de terugtrekking van Saint-Martin vast. "De verlenging was dus vreemd voor ons", zegt Gödeken. Pas op de speeldag kregen beide landen te horen dat er na een gelijkspel een verlenging zou volgen. Gödeken gelooft niet dat de lange wedstrijduren nadelig zullen zijn voor het nationaal team. "Wij hebben namelijk vier rustdagen."

Op dinsdag 29 maart 2016 wordt de return wedstrijd gespeeld tussen Suriname en Guadeloupe in het Andre Kamperveen stadion. De aanvangstijd is om 16:30 uur. Op maandag 28 maart begint de voorverkoop van toegangskaarten om 10:00 uur t/m 18:00 uur in het Bondsgebouw van de SVB en de loketten van het stadion. De prijzen van de toegangskaarten zijn als volgt: Hoofdtribune oost, SRD 25. Hoofdtribune west, SRD 20. Tribune Noord, SRD 10. Seizoenkaarten zijn niet geldig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games