vrijdag 15 januari 2016

Zaterdag loting Caribbean Cup 2016


Ongeveer 60 bestuursleden uit landen die aangesloten zijn bij de Caribbean Football Union (CFU) zullen morgen aanwezig zijn in Antigua waar de loting voor de Caribbean Cup 2016 zal plaatsvinden. De loting zal via www.cfufootball.org live online te volgen zijn om 22:00 uur Surinaamse tijd.

26 landen zullen meedoen aan het Caribische toernooi. De wedstrijddagen zijn gepland op officiële interlanddagen van de FIFA, waardoor de teams ook hun beste spelers die in het buitenland spelen, kunnen selecteren.

In maart zal er afgetrapt worden in de eerste kwalificatieronde. Haïti, Jamaica, St. Vincent & the Grenadines en Trinidad & Tobago zullen later hun wedstrijden spelen, omdat zij dan WK-kwalificatiewedstrijden zullen spelen.

Ronde twee wordt in mei gespeeld en de derde ronde in oktober. Vervolgens zal er in november nog een play-off gespeeld worden om het vijfde team te bepalen die naar de eindronde gaat. De eindronde wordt pas in mei 2017 gespeeld. De beste vier landen van het Caribisch gebied zullen zich uiteindelijk kwalificeren voor de CONCACAF Gold Cup 2017.

De loting zal gecombineerd worden met een algemene vergadering in het weekend, waarbij de drie kandidaten die strijden om het FIFA-voorziterschap een presentatie zullen geven. Het gaat hier om Jérôme Champagne, Prince Ali Al Hussein en Gianni Infantino. Sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa die niet aanwezig kon zijn heeft een brief opgesteld voor de CFU-leden waarin hij zijn verhaal doet.

1 opmerking:

  1. Is Dean Gorre still our national team coach for the Caribbean Cup?

    BeantwoordenVerwijderen

Games