maandag 4 januari 2016

Jeugdinternational voor stage naar België


Gleofilo Hasselbaink vertrekt later deze maand voor stage naar het Belgische KRC Genk. Hoelang de stage zal duren, kan de zestienjarige Surinaamse voetballer vooralsnog niet aangeven.

Maar de jeugdinternational die momenteel op de Phoenix All Star voetbalacademie op Jamaica zit, heeft intussen zijn uitnodiging en een aanbevelingsbrief voor de aanvraag van een visum ontvangen. Voor Ayad Godliep en Rojano Darius, die ook op de voetbalacademie zitten, is er nog geen stage. Godliep, die zaterdag zeventien jaar is geworden, is er pas bij, terwijl Darius sinds 24 december terug in Suriname is.

Hasselbaink kijkt al uit naar de stage. "Het geeft een goed gevoel, maar aan de andere kant ben ik wel een beetje zenuwachtig. Het zal namelijk mijn eerste keer in Europa zijn", aldus de jeugdinternational van Suriname. Hij wil deze kans absoluut aangrijpen om daar een contract af te dwingen. "Hiermee kan mijn droom in vervulling gaan." Ook heeft dit goede nieuws hem de verdrietige en eenzame feestdagen enigszins doen vergeten. Voor Hasselbaink en Godliep was het even wennen om met de feestdagen niet bij hun familie te zijn. Het tweetal dat sinds 5 juni van het vorig jaar op de academie zit, heeft een moeilijke periode achter de rug.

De voetballers voelden zich verdrietig en eenzaam, maar ze zijn zich ervan bewust dat ze hiermee moeten leren omgaan als ze als profvoetballer willen doorbreken. "Het was de eerste keer en het was een beetje wennen om zonder onze familie aan tafel te zitten tijdens een kerstdiner", vertelt Hasselbaink.

Tijdens de gesprekken met familie in Suriname konden zij met moeite hun tranen bedwingen. "Wij hebben constant met onze ouders gebeld en wij hebben nog net geen traan gelaten", vertellen de jongens vanuit het reggae-eiland. De week vakantie die zij hadden, heeft ze goed gedaan. In een dergelijke gemoedstoestand zou het namelijk moeilijk zijn om goed te kunnen trainen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games