vrijdag 19 juni 2015

'Wet omtrent dubbele nationaliteit nu invoeren'


Suriname is weer eens pijnlijk met de feiten geconfronteerd met de snelle uitschakeling in de WK-kwalificatie 2018. Maar bij de pakken neerzitten, daar wil parlementariër Melvin Bouva niets van weten. Het herkozen NDP-assembleelid klinkt na de verloren kwalificatiereeks tegen Nicaragua strijdbaar.

Vanuit de overheid en het bedrijfsleven moet volgens Bouva zwaar geïnvesteerd worden om de voetbalsport te professionaliseren. De jonge parlementariër is er heilig van overtuigd dat de wet omtrent dubbele nationaliteit met de meeste spoed in het parlement behandeld moet worden. "We geven niet op, we gaan gewoon door. Mensen die me afgelopen tijd op dit onderwerp hebben gevolgd, weten dat ik een vooraanstaande voorstander ben om professionele voetballers in ons team krijgen." Hij verteld verder dat het niet relevant is dat de voetballers in Nederland, Amerika of elders in de wereld wonen.

De visie van Bouva bestaat uit drie pijlers, namelijk samenwerken met profvoetballers van Surinaamse afkomst, investeren in infrastructuur en de organisatie verbeteren. "Een heleboel van de profvoetballers spelen in Europa. Daarom moeten we doen wat nodig is om die mannen in ons team te krijgen! We kunnen het heel goed doen met de jongens hier in de eigen compa, maar we kunnen het beter met een aantal professionele sporters. We kunnen het beter als we meer geld, niet alleen van de overheid maar ook van het bedrijfsleven, pompen in ons nationaal team. Dat betekent dat wij naast investeringen in de man ook in de infrastructuur moeten investeren. Ook zullen we de totale organisatie van de SVB moeten versterken en verbeteren. Dat is de zware uitdaging die we voor ons hebben."

"De bal, om de wet om onze professionele voetballers hier te krijgen, is als concept in onze assemblee. In de komende periode zal ik mij samen met een aantal andere collega's sterk maken om die discussie te voeren en uiteindelijk letterlijk en figuurlijk de ballen hebben om die wet door te drukken. Het heeft overal gewerkt, er zijn geen landen te bedenken die de top van deze competitie bereiken zonder professionele voetballers en staf. We moeten het samen doen met onze eigen jongens. We moeten niet langer wachten. Wij zullen die discussie de komende tijd voeren in DNA", aldus Bouva.

4 opmerkingen:

 1. Je weet NOOIT hoe een dubbeltje rolt!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb al gezegd maak me voorie dan kan ik kijken wwat ik kan Doen ma is ijdele hoop bika no wan ziel no stem (mi no mooi toch). Dus...las ting. ma ik mag ventileren toch?! kijk eerst omjeheen! /\

   Verwijderen
 2. Meneer Melvin Bouva,ung no musu tak takki so furu,beginnen jullie te DOEN,dan zijn jullie politici pas geloofwaardig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soso gelul. Beginnen jullie bij de basis... jeugdvoetbal en projecten daaromtrent, scholenvoetbal.
  Straks zijn er geen voetballer in diaspora meer en wat dan???
  Men wil weg van minste weerstand, al de lande met dubb nationaliteit etc hebn thuis al alles in orde en hebn dat als toevoeging gedaan..

  BeantwoordenVerwijderen

Games