dinsdag 23 juni 2015

Suriname U-23 niet in Olympische kwalificatie


Suriname heeft zich teruggetrokken uit het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen 2016. De U-23 selectie kan niet richting Puerto Rico vertrekken door een storing in het visa-systeem van de VS. Morgen zou Suriname aantreden tegen Trinidad & Tobago. De "Soca Warriors" konden nog net met 11 spelers afreizen.

Evenals andere landen treffen de problemen die de Verenigde Staten momenteel ondervindt om visa aan buitenlanders te verstrekken, ook dus Suriname. "Dit heeft niet met een specifiek land of visumcategorie te maken; het is een wereldwijd probleem. We denken ook niet dat het te maken heeft met een cyberaanval", zegt Rob Watson van de Amerikaanse ambassade. Het probleem doet zich vanaf 9 juni voor.

Door dit probleem is de Olympische droom van Suriname U-23 zonder te spelen ten einde gekomen. Suriname moest deze week op Puerto Rico tegen Trinidad & Tobago, St. Vincent & the Grenadines en het gastland strijden voor verdere deelname aan de kwalificatieserie. Wegens een technische storing in het visa-systeem van de VS kan de Surinaamse Voetbalbond (SVB) geen visum voor de selectie krijgen. Afreizen werd hierdoor moeilijker.

"Wij blijven proberen en hopen dat het probleem vóór aanvang van het toernooi opgelost is en we alsnog kunnen vertrekken. Dat hebben wij ook aan de Fifa doorgegeven", zei SVB-voorzitter John Krishnadath afgelopen nog. Hij dacht dat Trinidad en St. Vincent hetzelfde probleem hebben. "Omdat de Amerikanen wegens hun erg strenge beveiligingssysteem duidelijk hebben gemaakt dat zij voor niemand een uitzondering maken", aldus de voorzitter.

Personen die om dringende redenen onder andere voor medische doeleinden een visum nodig hebben, kunnen contact opnemen met de ambassade. "Zodra het systeem weer in orde is, zal alles worden gedaan om de achterstand in het verstrekken van visa in te lopen", zei Watson.

6 opmerkingen:

 1. Waarom wordt dan niet aangepast door derden aan dit nootweer?! Jammer hoor echt echt jammer mang 1000x jammer. TORTURJAHHHHHHHHHHHHH ®

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb begrepen dat ze toch nog vertrekken. Raj kan je dat natrekken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! De selectie is vanochtend vertrokken.

   Verwijderen
  2. Ik had een reactie van de SVB ontvangen dat ze vanochtend waren vertrokken, uit een laatste reactie van de SVB blijkt echter dat de selectie toch niet is vertrokken.

   Verwijderen
 3. heb je ook de namen van d geselcteeerden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ze zijn niet meer vertrokken hoor het is tog niet gelukt

  BeantwoordenVerwijderen

Games