donderdag 25 juni 2015

Onbegonnen Olympische droom toch ten einde


De Olympische voetbalselectie zal toch niet deelnemen aan de kwalificatie voor de Olympische Spelen 2016 in Brazilië. Even leek het de Surinaamse Voetbalbond toch te lukken om de U-23 selectie op tijd in Puerto Rico te krijgen, maar moest de hoop opgeven vanwege visumproblemen van de spelers. Vandaag beginnen de wedstrijden in Groep 4 zonder Suriname.

Volgens de waarnemend directeur van de Surinaamse Voetbalbond, Arnold Bilkerdijk, wacht Suriname op dit moment de bevindingen van de Caribbean Football Union (CFU) af. Het visumprobleem treft volgens hem niet alleen Suriname. Ook Curaçao heeft moeten afzeggen.

Het bestuur en de technisch directeur van de SVB zullen praten over de te nemen stappen. Een deel van Trinidad is ondertussen nu wel op Puerto Rico, evenals St. Vincent & Grenadines waardoor de drie landen nu compleet zijn. De poule zal zonder Suriname worden afgewerkt. Suriname zou met een 25 man sterke delegatie via Aruba en Miami afreizen naar Puerto Rico.

Bilkerdijk wil niet speculeren over de eventuele vervolgstappen. "De reden laten we in het midden, maar geen deelname betekent automatisch geen plaatsing", zegt hij. "Indien er vanwege interne zaken geen deelname zou plaatsvinden, was het een andere zaak en hadden we een fikse boete moeten betalen", meent hij. "Maar nu blijkt het dat het niet de schuld is van Suriname. We verwachten binnen de kortste keren wel antwoord van de CFU."

Gastland Puerto Rico, Trinidad & Tobago en St. Vincent & the Grenadines zullen vandaag beginnen met de poulewedstrijden. Vandaag speelt het gastland tegen "Vincy Heat", waarna op zaterdag de "Soca Warriors" in actie komen tegen St. Vincent en maandag volgt de clash tussen Trinidad en Puerto Ricanen. De groepswinnaar gaat door naar de volgende ronde.

Tijdens de kwalificatiereeks op weg naar de Olympische Spelen 2012 in London kwam Suriname U-23 knap de eerste ronde door. Met een beter doelsaldo dan Jamaica gingen de Surinamers toen door. In de tweede ronden moesten de Surinaamse jongens onder de 23 jaar hun meerdere kennen in Cuba en Trinidad & Tobago. Van de Cubanen werd met 4-2 verloren waarop een vernedering van 9-1 tegen de "Young Soca Warriors" volgde. Helaas is er deze keer dus geen mogelijkheid voor revanche.

3 opmerkingen:

 1. De Svb treft in deze helemaal geen blaam. Svb ga zo door, doe je best. Wanneer derden jouw ridiculen broer, pas op jouw knopen! ®

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk, ik ben niet rijk geworden sterker nog compleet platzak; anders had ik Natio vast en zeker gesponsord. gek genoeg iedereen, de gehele wereld kent tot in finesses MIJN verhaal: 'PARAMARIBO WAARACHTIG'. ®

   Verwijderen
  2. 'PARAMARIBO WAARACHTIG' !!

   NARAH. ®

   Verwijderen

Games