zondag 7 juni 2015

Natio begint vanavond met WK-kwalificatie 2018


De nationale voetbalselectie van Suriname heeft gisteren haar laatste training (foto) gehad op weg naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nicaragua. Suriname speelt vandaag tegen het Midden-Amerikaanse voetballand in hoofdstad Managua.

Het team heeft afgelopen dagen twee keer per dag getraind. "We zetten ons echt in op de training en we gaan voor ons doel", zegt Natio-verdediger Joël Baja vanuit Nicaragua. "Ik heb mij nog nooit zo lekker gevoeld in eerdere Natio-selecties. Ben zeer ontspannen." Hij voegt eraan toe dat het weer en de voeding meevallen en 'de teamspirit is aanwezig'. De selectie heeft een keer kunnen trainen in het Estadio Nacional waar de kwalificatiewedstrijd wordt gespeeld.

Behalve aan tactische en technische zaken, is ook aandacht besteed aan conditie en krachttrainingen. De ontmoeting tussen beide teams vindt om zes uur vanavond in Nicaragua plaats, dat is negen uur 's avonds in Paramaribo. De selectie is helemaal klaar voor de wedstrijd. De technische staf heeft nog voor het laatst rapport uitgebracht over Nicaragua waarop Natio ook heeft geanticipeerd op de trainingen.

STVS zal de wedstrijd uitzenden op de televisie in Suriname. De Nicaraguaanse zender Canal 6 zal een online live stream verzorgen. De wedstrijd is dan te bekijken via: www.ustream.tv/channel/ch6live.

1 opmerking:

Games