vrijdag 12 juni 2015

Internationals krijgen vrij van werkgever


De spelers van de nationale voetbalselectie zijn vanaf donderdag 11 juni tot en met woensdag 17 juni samen. De selectie speelt op dinsdag 16 juni aanstaande de return van de WK-kwalificatie tegen Nicaragua in het André Kamperveen stadion. De eerste wedstrijd werd met 1-0 verloren in Nicaragua. De selectie is vanaf gisteren ondergebracht in Eco Resort Inn waar de jongens zich op het returnduel voorbereiden.

Hedenmorgen hebben de jongens aqua- en fitness-oefeningen gedaan in de fitnessruimte en het zwembad van Hotel Torarica. De aanvoerder van Suriname, Vangelino Sastromedjo, vertelt dat de spelers zich inzetten om het thuis beter te doen. De trainingen ervaart hij als strak. "De jongens nemen de trainingen heel serieus en het doet mij als aanvoerder goed dat de jongens zo zijn ingesteld", aldus de captain. Vandaag konden slechts Roxy Fer van Robinhood en Jurmen Vallei (Inter Moengotapoe) niet van de partij zijn. Fer neemt het vanavond met Robinhood op tegen hoofdklasser Boma Star in de eerste van de twee promotie/degradatieduels, terwijl Vallei een lelijke schaafwond heeft opgelopen in het heenduel tegen Nicaragua waardoor hij niet in het zwembad kon.

Betreffende het verlof, zegt Sastromedjo die werkzaam is op het Domeinkantoor, dat dit met de werkgevers geregeld is. "Een ieder die moest werken heeft vrij gehad." De SVB had een brief naar de werkgevers gericht en hierop is positief gereageerd. De captain van de nationale selectie is blij hiermee, omdat de jongens volgens hem dan genoeg rust hebben om de volgende training goed aan te pakken.

Ook Gilberto Eind, werkzaam bij de RBC Bank, reageert positief op de verlofdagen. Toen hij naar het buitenland moest met Natio heeft hij vrije dagen gekregen, maar voor de wedstrijd in Suriname moest hij ook inkomen met zijn verlofdagen.

Bondscoach Dean Gorré is verheugd dat er een regeling is getroffen met de werkgevers. "De werkgevers zijn bereid om mee te werken en de jongens vrij te geven. Dit werkt allemaal in het voordeel van de selectie." Ook op straat merkt de bondscoach het nationalistisch gevoel. Hij gaf aan dat hij gisteren naar het ministerie van Buitenlandse Zaken moest om enkele zaken in orde te maken. Eenmaal op straat, werd hij zeker tien keer gestopt door mensen, die een praatje met hem wilden maken. Veelvuldig hoorde de oefenmeester dat de mensen achter Natio staan. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Men leeft echt mee en ik hoop dat ze dinsdag ook in grote getale naar het stadion komen."

1 opmerking:

Games