maandag 1 juni 2015

Gorré vol vertrouwen naar Nicaragua


Dean Gorré, de bondscoach van het Surinaams voetbalelftal, kijkt uit naar de dubbele WK-kwalificatie ontmoeting met Nicaragua op 7 en 16 juni. "Ik heb de jongens nu een paar keer bij elkaar gehad en nu moet het gaan gebeuren. Wij gaan in de uitwedstrijd een goed resultaat neerzetten en dan maken we het thuis af."

Gorré kijkt terug op een goede voorbereiding. Hij is de afgelopen maanden drie keer vanuit zijn woonplaats Londen overgekomen om een week met de selectie te trainen. "Dat is best veel in vergelijking met andere bondscoaches. Die moeten in een paar dagen hun team zien klaar te stomen. Maar goed, een oefenwedstrijd zoals tegen Guyana is leuk, maar nu komt het erop aan. Ik heb de groep nog ruim een week bij elkaar voor de eerste kwalificatiewedstrijd. Dat is prima voor de teambuilding."

Natio speelt in het kwalificatietoernooi voor het WK van 2018 op zondag 7 juni eerst uit tegen Nicaragua. Op dinsdag 16 juni volgt de return in het André Kamperveen stadion. Als de Midden-Amerikanen aan de kant worden gezet, volgt eind augustus, begin september de laatste knock-out ronde. Komt Suriname ook daarin als winnaar uit de strijd dan plaatst het zich voor de groepsfase met drie poules van vier landen. De twee beste landen uit elke groep plaatsen zich vervolgens voor de eindpoule van de CONCACAF-zone voor Noord- en Midden-Amerikaanse en Caribische landen.

Gorré geeft dinsdag, een dag voor vertrek naar Nicaragua, een persconferentie. Dan maakt hij ook zijn definitieve selectie bekend.

6 opmerkingen:

 1. Natio Fans, ik heb de conclusie getrokken, dat geen enkel bestuur vanaf de oprichting van de SVB, de Nationale amateurselectie serieus heeft genomen. Het was een gezelschap heren voor een op dat moment aparte zondagmiddag pretje, waarbij af en toe buitenlanders op bezoek kwamen om het leuk te maken. Besturen en coaches kwamen en gingen, maar ho maar, geen terugkerend internationaal toernooi of een serie oefen-interlands om te leren. Het is de amateurs en het voetbal minnend publiek nooit gelukt deze zaken te ervaren. De bestuurders zagen zichzelf altijd al als zij die het beter wisten en de mentaliteit van de Surinaamse voetballer werd het slagwapen om kritische opmerkingen te weren. Wat, dacht u dat wij om de amateurs te plezieren, buitenlandse ploegen hier naar toe gaan halen, die ons behoorlijk kunnen afdrogen? Nee, deze dingen gaan wij pas doen wanneer wij professional worden. De amateurs moeten maar onderling oefenen en geen eisen stellen. Als het lukt dan regelen we Guyana even of Frans Guyana. Denk niet dat wij USA, Venezuela of Ghana gaan uitnodigen. Het is te hoog gegrepen voor jullie zielige amateurs. Jullie moeten eerst prof worden. O ja, ga niet verwijzen naar de kleine eilanden in de Carribean die wel geweldige grote aansprekende toernooien organiseren, terwijl ze geen prof zijn. Ze hebben gewoon geluk dat ze een professioneel bestuur hebben, die met het amateurisme kan omgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als is gebrande turf. ! Als mijn hond een tafel was had ie vier poten...rot op, gifmenger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is NATIO mennnnn GEEN Sateclubje. Wanneer de schoen niet past, dan laat m op Het
   Rek en ver(t)rek,, opovrei!
   Dit is Natio, no wan visti versie.

   was getekend, Holland

   Verwijderen
 3. Hey oenasur,we hebben geen behoefte aan negatieve reacties.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hou ze voor jezelf,OENASUR!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. negatief is die zogenaamde spreekbuis cq tovercremissie, antiX............

   Verwijderen

Games