donderdag 18 juni 2015

Desi Bouterse: 'Professionalisme ontbreekt'


In een reactie op het teleurstellend verloop van de WK-kwalificatiewedstrijd van Suriname tegen Nicaragua, heeft Desi Bouterse (foto) een zelfkritische bril opgezet. Volgens het staatshoofd, die de wedstrijd bezocht, is het duidelijk dat Surinaamse voetballers tekortkomingen hebben die hun oorsprong hebben in hun opleiding. Maar, redeneert president Bouterse verder, met de juiste aanpak en investeringen kan Suriname de wereldtop halen.

"Laten we stellen dat die jongens hun best hebben gedaan. De 1-1 was natuurlijk erg ongelukkig. Dan ontstaat er een moment dat professionalisme om de hoek komt kijken. Dit geeft de achterstand aan die we hebben", aldus de voorzitter van de politiek partij NDP.

Bouterse: "Voor de rest zou ik zeggen dat als we voetbal op de juiste wijze willen aanpakken, dan zijn er modellen om dit te doen. Hier moeten we dan 10 á 12 jaar aan besteden en moet er flink wat geld tegen aan gegooid worden. Er mag geen enkele politieke bemoeienis erbij zijn, dan geloof ik dat we over 12 jaar kunnen we bij de wereldtop zitten."

Opvallend is dat de president de Surinaamse diaspora voetballers in Nederland heeft aangeduid als Surinamers. "Toen op een bepaald moment 7 of 8 Surinamers voor Nederland speelde ten tijde van Patrick Kluivert, dan zie je dat we het hebben, maar de aanpak en de basis is verkeerd. Lapwerk gaat hier niet helpen. We moeten de lokale jongens dus niet verguizen dat ze het slecht hebben gedaan, iedereen probeert zijn best te doen, maar het professionalisme mis je dan." Daarnaast suggereerde hij om professionals te betrekken bij het ontwikkelen van het Surinaamse voetbal.

5 opmerkingen:

 1. Er zijn inderdaad hiaten in huidig concept. Ik durf bijna te stellen dat ten tijde van mijn jeugd met de prakikis en Voorwaarts en Barcelona in sosis deze uit den boze waar. Maar idd moet geld tegen aan; Een oefenmeester voor lange tijd een eerlijke boterham voor spelers op basis van uitsluitend voetbal-handelingen. En, de jeugd moet strategisch geënthousiasmeerd worden beloond worden met flink wat oefen-momenten met! boven de 100 geplaatste sparingpartners. Hou de jongens zo nodig van straat, schrijf ze massaal in bij clubs en wijs ze op het belang van kennis en een basis-papiertje. Dan dan gaat het zeker goed komen. Bouta/Pres!! Powerrrrr

  NARAH. ®

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet er bij zeggen hor! denk dat ik makkelijk praten heb zo; want zo moeilijk is dit bedenken allemaal niet. Spreekt ergens voor zich allemaal?! /\

   Verwijderen
  2. Het is simpel en geen Rocket sience. Iedereen weet hoe de hazen loop. Stop je er energie in de jongens dan krijg je dat laters terug. Wat hebben de jongens ons de laatste decenny gebracht?! Mek den boi Grotto. Pres tek a dei f'Tide. (Je verdient het)
   /\

   Verwijderen
 2. Als eerste keurt de wet dubbele nationaliteit goed. 2. Svb moet de weg naar een prof competitie voortzetten. 3. Gorre moet aanblijven. 4. EEN u15 selectie met minstens 30 geselecteerde jongens van het hele intern houden met goede schoolbegeleiding en professionele begeleiding.
  5. Gorre moet zich nu richten op de voorronde wedstrijden voor het Caribsche kampioenschappen en plaatsing voor de eerst volgende gold cup. genoeg oefenwedstrijden. intussen is de wet dubbele nationaliteit goed gekeurd waardoor de suri jongens in het buitenland ingezet kunnen worden.dan zie ik dat we WK 2026 halen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. And last but not least Mr. President; maak gauw werk van die wet voor een dubbel nationaliteit (voor sporters) Dan heb je ballen!

  BeantwoordenVerwijderen

Games