donderdag 30 april 2015

Suriname wint met 1-0 van Guyana


Suriname heeft zijn oefeninterland tegen buurland Guyana vanavond met 1-0 gewonnen. Het enige doelpunt van deze wedstrijd in het André Kamperveen stadion, was reeds in de eerste helft gescoord door Gregory Rigters.

Beide landen waren aan elkaar gewaagd. De eerste goede kans was voor Suriname, maar Gregory Rigters verzuimde Suriname op voorsprong te brengen. Captain Vangelino Sastromedjo verraste de doelman van Guyana met een afstandsschot dat verwerkt moest worden tot hoekschop. Na ongeveer 16 minuten moest een speler van Guyana het veld uit worden gestuurd. Een lelijke tackle op Miquel Cronie leverde hem een rode kaart op. De blessure van Cronie, een beenbreuk, was van diens aard dat hij met de ambulance moest worden vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Guyana bleef aanvallen ondanks een numerieke minderheid. Giovanni Waal brak goed door vanuit rechts en gaf een pass aan Gregory Rigters, die rakelings naast schoot. Nog geen minuut later maakte Rigters het goed met een loeier van een schot buiten de 16 meter. De bal verdween in de winkelhaak ver buiten bereik van de Guyanese doelman: 1-0. Het elftal liet mooi spel zien en Hoofdklasse-topscorer Rigters kwam dichtbij zijn tweede doelpunt. Een goede reflexbeweging van de doelman van Guyana zorgde voor redding.

Suriname begon de tweede helft ook heel fris. Bondscoach Dean Gorré pleegde enkele wissels. Een goede lange bal van Anduello Amoeferie op Rigters moest zorgen voor een doelpunt, maar hij schoot naast. Guyana kreeg veel ruimte in deze helft. De buren waren ook goed op de bal, terwijl het tempo in het spel van Suriname afnam. De stand bleef 1-0 in de eerste interland onder Gorré.

De beelden van de wedstrijd, zijn in de onderstaande video te bekijken.15 opmerkingen:

 1. Yesss! De eerste overwinning is binnen. Is mentaal goed. Zijn er nog beelden van de wedstrijd?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Natio Fans, de machine is gisteravond uitgetest en de hoofdmonteur (bondscoach) is tevreden, maar blijft nuchter en zegt dat de machine nog wat bijstelling behoeft. Mocht de importvergunning later in het jaar worden verleend, dan worden er zwaardere assen en sterkere veren ingebouwd voor een strakkere wegligging. Nu wordt de machine tot en met juni, onder leiding van deze hoofdmonteur met een zes maanden durende stage-opdracht zonder loon, verder uitgetest en voorzien van belangrijke snufjes. Nu reeds vraag ik als Natio Fan aan de directie om deze man een contract aan te bieden, niet alleen maar vanwege het behaalde resultaat, maar om de voortgang. Er is tijd nodig om te bouwen en dat moet hem worden gegund. Toch maak ik mij zorgen om de directie. Zij kunnen de bron worden van onrust, door te besluiten om een andere koers te varen.Ik hoop alleen dat wat door deze bondscoach moeizaam wordt opgebouwd, niet kapot wordt gemaakt. De maand juni is voor het Surinaams voetbal een belangrijke periode. We hebben nu deze man binnen, dus moeten we ook optimaal van zijn kennis gebruik maken. Hij zou bijvoorbeeld ook direct/indirect zich met de kwalificatie voor de Olympics moeiten bemoeien. Wij moeten internationaal proberen te overleven met wat we nu hebben. Dean Gorre succes verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dean blessie en jouw gezin!
  Narah.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey raj,zijn r miss beelden van die wedstrijd?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede eerste overwinning.Ik denk dat we met elke overwinning blij moeten zijn,hopelijk groeit Natio meer in de komende oefenwedstrijden.Zelfs het Curaccaose team van Kluivert dat met profs speelde,heeft met veel moeite kunnen winnen van Montserrat.Tegenwoordig kan geen enkel team meer onderschat worden.Goed werk Dean!Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik begrijp wel een ding niet.Waarom werd weer met het oude tenue gespeeld?Dus hoe dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Omdat svb alleen weet waar het nieuwe tenue is dat zou worden aangeschaft. Fufuru baka?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb vernomen dat SVB totnutoe Miguel Cronie in de kou heeft gelaten. Deze jonge voetballer raakte ernstig geblesseerd tegen Guyana en is vandaag geopereerd. Slechts familie, voetbalvrienden en Leo Victor bestuur hebben iets van zich laten horen.... Foei tog SVB.

  Voetbaloefenmeester

  BeantwoordenVerwijderen
 9. suggestieve bs, crap;

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Suriname vs Nicaragua wordt andere koek; hopelijk geen 'billen'

  Narah.

  BeantwoordenVerwijderen

Games