zondag 31 mei 2015

Assistent-bondscoach verkent Nicaragua


Ervin Lee (foto: rechts), de assistent van bondscoach Dean Gorré, heeft de afgelopen dagen een bliksembezoek gebracht aan Nicaragua ter voorbereiding op het WK-kwalificatieduel van het Surinaams voetbalelftal volgende week zondag. Hij bekeek een wedstrijd in de hoogste klasse, inspecteerde het stadion en maakte kennis met het vliegschema.

Op Aruba miste Lee de aansluiting op de vlucht naar Panama waardoor hij een omweg via Colombia moest maken. Uiteindelijk zat hij urenlang te wachten op het vliegveld van Bogotá: "Het is een tight schedule en de kans dat je die vlucht mist, schijnt best groot te zijn. Hopelijk krijgen we daar met de groep niet mee te maken."

Lee zag twee van de beste Nicaraguaanse clubteams aan het werk en kreeg een indruk van de speelwijze: "Beide ploegen speelden met twee spitsen met vlak daarachter middenvelders die proberen diep te gaan. Ik verwacht dat ze het tegen ons ook op die manier zullen aanpakken."

De WK-kwalificatiewedstrijd op 7 juni in hoofdstad Managua wordt gespeeld op kunstgras. Volgens Lee gaat het om een verouderde mat waarop slidings niet tot nauwelijks zijn uit te voeren.

De nationale selectie vertrekt woensdagochtend vroeg naar Nicaragua. Volgens het vluchtschema zijn spelers en staf een hele dag onderweg. Daarna heeft de ploeg nog drie volledige dagen in Managua om te trainen en te acclimatiseren.

Vanaf zaterdagmiddag blijft de selectie bij elkaar. Tot de vliegreis wordt elke dag getraind op het kunstgras in het Franklin Essed stadion.

3 opmerkingen:

 1. Wwe gaan WWWinnen jongen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In een recent stuk van de schrijver van bovenstaand artikel(ene samwel) verneem ik dat Suriname Nicaragua wel even aan de kant zet..welwel, bedank voor je hoge achting voor deze tochwel echte Surinaamse jongens. De Nicaraguanen blijven onze broeders, maar Natio is het aan haar zo onfortuinlijke Kondremangs van deze bewuste dag 26 jaar gelee bijna verplicht om op het scherps van de snede te profileren en ons Sranangsma eensmaal verblijd.

  Ai

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan zo'n heerschappij zich trouwens een keer verantwoorden, waarom hij zich zo nodig met Suriname en haar voetbal inlaat inmengt! Is dat soms een Surinamer een psa-er of wat..wordt strontziek van!

   NARAH.

   Verwijderen

Games