vrijdag 26 december 2014

Krishnadath: 'Lokale internationals niet miskent'


John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), zegt dat een keuze is gemaakt om topsporters te laten uitkomen voor Natio. Het gaat om spelers die wel Surinaamse roots hebben, maar een andere nationaliteit bezitten. Hij begrijpt niet dat er kritiek wordt geleverd, terwijl al een jaar terug bekend is wat de gedachtegang is.

"We hebben gekozen voor de spelers die prof zijn en verder voor jongens van Surinaamse origine, die niet in een Natio-team kunnen spelen vanwege hun nationaliteit", benadrukt Krishnadath. Daarom zijn in de selectie die vandaag speelt ook opgenomen Brazilianen en Guyanezen die in Suriname voetballen. Zij kunnen niet voor Natio uitkomen door hun nationaliteit. Krishnadath merkt op dat het geen miskenning betekent voor de rest van de Surinaamse spelers.

De wedstrijd die vanmiddag in het André Kamperveen stadion wordt gespeeld moet een voorbeeld zijn van hoe het ook zou kunnen. De spelers uit Europa en in Suriname met een andere nationaliteit komen uit tegen de Trinidadiaanse kampioen, W. Connection. De ploeg is op kerstdag aangekomen in Suriname. De SVB hoopt dat komend jaar de initiatiefwet door De Nationale Assemblee komt, waardoor er veel meer mogelijkheden komen voor de voetbalsport.

4 opmerkingen:

 1. Nederlandse Suriprofs dragen hun bijdrage aan de voetbalsport en in ruil hiervoor krijgen ze klachten? Dus samenbouwen aan iets positief krijgt kritiek? Degene die beweert dat hij als Sur AMATEUR ook in natio heeft gespeeld maar weinig gehonoreerd werd ondanks zijn vrije dag van zijn werkgever kan en mag de SURIPROFS NIKS kwalijk nemen want dit is een TEKORTKOMING van de SVB. De houding van de Suri Amateurs betekend gebrek aan discipline, fatsoen, hart en visie voor het ALGEMEEN SURINAAMS belang.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De beste spelers moeten opgeroepen worden. Het maakt niet uit waar ze spelen of ze nou amateur zijn of niet. Ze moeten voor Suriname uit kunnen komen en de coach roept op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me voorstellen over de teleurstellingen van de Surinaamse voetballers in SU want als voetballer wil je toch de allerhoogste bereiken maar aan de andere kant moet je ook beseffen dat de allerbeste spelen en dat is in bijna alles zo op elke vlak. Deze jongens uit Europa leven van het voetballen en zijn 2x per dag/7 dagen per week bezig met voetballen. En dan nog moet je beschikken over voetbalmentaliteit, discipline, fatsoen en houding die je als profvoetballer moet hebben om ver te komen en dat mis ik bij die voetballers uit Suriname(ik denk niet allemaal). Maar dat is het harde leven van topsport bedrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het hele systeem moet op de schop. Begin met de velden in hoogste competitie strak en vlak. De jeugd speelt anno 2014 bijna 2015 nog steeds op blote voeten. Profs krijgen shit uitbetaald.we hebben veel grote sponsers nodig echt hele grote. Nike of adidas. We moeten niet alleen naar natio kijken maar ook naar de aanvoer. Zie dat niet snel gebeuren maar ik hoop er wel op. Go Natio

  BeantwoordenVerwijderen

Games