zaterdag 26 juli 2014

Roberto Gödeken tevreden over inzet U-20 selectie


Suriname U-20 bereikte deze week onder leiding van bondscoach Roberto Gödeken (foto: rechts) de volgende ronde in de kwalificatie voor de FIFA U-20 World Cup 2015 in Nieuw-Zeeland. "We hebben ons doel bereikt en gaan ons nu voorbereiden voor de finaleronde," vertelt de oefenmeester.

Twee overwinningen op Turks & Caicos Islands (7-0) en St. Lucia (6-3) waren al voldoende voor het team om door te gaan in de kwalificatie. De laatste wedstrijd tegen het gastland Haïti werd met 2-1 verloren. "Het was een gelijk opgaande strijd hoor. Het U-20 team van Suriname mag terug blikken op een goed afgewerkt toernooi", zegt de trainer tevreden.

De U-20 selectie zal zich nu toewerken naar de finaleronde. "We hebben nu even de tijd om te werken aan de minnetjes en plusjes van het team. Na de wedstrijd heeft men lovend gesproken over de Surinaamse ploeg, maar wij van de technische staf weten dat we er nog lang niet zijn en dat er nog veel werk aan de winkel is", aldus Gödeken.

3 opmerkingen:

 1. Natio Fans, kijk hoe ze naar hun coach kijken. Dit zijn leergierige jongens. Mooi gedaan. Tot in september.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. One step closer ...keep up the spirit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dominica, een hartstikke mooi vakantie eiland maar een voetbal natie, no way! 't Zelfde geld voor Turks & Caicos eilanden en Sint Lucia.

  De vragen die gesteld moeten worden zijn;
  Wat wil de SVB met dit soort lachwekkende wedstrijden tegen zulke tegenstanders bereiken?
  Het armmoedige voetbal niveau omhoog krikken?
  De buitenwereld laten zien dat Suriname kan ballen?
  Het volk van Suriname zand in de ogen strooien met nutteloze overwinningen tegen nog povere voetbalnaties dan Suriname zelf is?

  Zolang Suriname nog in de CONCACAFzone blijft hangen en eeuwige trouw blijft zweren zal het Surinaams voetbal nooit een begin kunnen maken met herstel uit een diep, diep ravijn waar het in verkeert.
  Het is duidelijk dat de dubieuze koers die de SVB vaart anno 2014 aan alle kanten en van alle hoeken en gaten keihard faalt en lek als een mandje is!!

  BeantwoordenVerwijderen

Games