donderdag 22 mei 2014

Adna gaat niet in op nationaliteitskwestie


Minister van Sport- en Jeugdzaken, Ismanto Adna (foto: rechts, met links John Krishnadath), is gisteren niet ingegaan op de vraag van parlementariër Patrick Kensenhuis (NF/NPS) over de nationaliteitskwestie in de sport. Adna reageerde enkel op een deel van de vraag over hoe topsport te bevorderen in Suriname.

Kensenhuis stelde vorige week duidelijk twee verschillende vragen in De Nationale Assemblee (DNA). De eerste ging over op welke concrete wijze topsport bevordert zal worden in 2014 en de tweede wat het standpunt is van het ministerie en/of regering om topsporters van Surinaamse afkomst te faciliteren, zodat zij Suriname internationaal kunnen vertegenwoordigen. Ook DNA-lid Hesdy Pigot wilde antwoord van Adna op dit vraagstuk.

Adna repte echter geen enkel woord over het idee om een dubbele nationaliteit mogelijk te maken voor topsporters. Tijdens de begrotingsbehandeling in 2012 zei de minister nog dat hij niet weet wat hij met de kwestie aan moet. "Ik weet niet op wiens bord ik dit onderwerp moet plaatsen", zei Adna toen.

Het inzetten van Surinamers in diaspora voor het land noemde de bewindsman toen een 'heet hangijzer' waar hij geen direct antwoord op had. De sportminister zei toen wel een voorstander te zijn van de invoering van het duale paspoort, waardoor Suriname ook kennis en kunde uit het buitenland kan gebruiken.

1 opmerking:

  1. moet je de minister zien zitten zonder uitstraling,,
    als hij niet weet wat hij moet doen waarom heeft hij die post als minister van sport aanvaardt,,blijkbaar heeft hij alleen verstand van jeugdzaken hahaha

    BeantwoordenVerwijderen

Games