zaterdag 2 november 2013

SVB kan op steun Clarence Seedorf rekenen


Clarence Seedorf zet zich al jaar en dag in voor Suriname, zo stampte hij o.a. het Clarence Seedorf sportcomplex uit de grond met een jeugdcompetitie. Ook wilde hij miljoenen investeren in de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Seedorf werd echter door het vorige SVB-bestuur de deur gewezen. Een poging om gekozen te worden bij de SVB-bestuursverkiezingen in 2009 vond ook geen doorgang. Deze week gaf Seedorf wederom aan dat de SVB nog altijd op zijn steun kan rekenen.

"Suriname is nu al verder ontwikkeld en is een land dat nog steeds in ontwikkeling is. Ik heb geprobeerd mijn bijdrage te leveren, ook in het bedrijfsleven en door andere individuen te stimuleren om wat te doen voor Suriname. Bijvoorbeeld sportactiviteiten te organiseren. En dat is ook gebeurd, er zijn nu veel andere sporters die actief zijn in Suriname", verteld Seedorf in het Nederlandse tv-programma Derksen &... (foto).

De Nederlandse voetbalanalist Johan Derksen vroeg in het interview naar het plan dat Seedorf lanceerde, waarbij hij inspraak over de uitvoering eiste bij de SVB. De SVB wilde daar niet aan beginnen, 'onbegrijpelijk' vindt Derksen. Seedorf: "Er zijn zoveel onbegrijpelijke dingen in de wereld. Het ging er meer om dat wij een groep investeerders hadden die via mij binnen zouden komen, zij wilde ook dat wij het totaal zouden beheren. Anders zouden ze dus niet investeren. Ik zou het niet persoonlijk gaan doen, want ik was druk met voetballen in Italië. Er was een managementgroep bij elkaar gezet die het plan zou gaan uitvoeren en zou gaan runnen, samen met de federatie. Maar ze hebben hun eigen keuzes gemaakt."

Seedorf is op de hoogte dat het bestuur-Krishnadath nu met de scepter zwaait bij de SVB. "Ik geloof dat er nu een nieuw bestuur is. En ik hoop alleen maar het beste voor het Surinaamse voetbal. Verder weten ze dat ze op mijn steun kunnen bouwen."

2 opmerkingen:

  1. De SVB moet deze kans niet meer laten voorbij gaan. Natuurlijk moet men het plan goed bestuderen en niet in ons nadeel vallen. SVB maken jullie er werk van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zelfde heren zijn gekozen dus het zelfde leidje gaat gewoon door. Heel jammer is dat

    BeantwoordenVerwijderen

Games