vrijdag 8 november 2013

Suriname gaat aanvallen op ABCS-toernooi


Roberto Gödeken (foto: rechts, met Emilio Limon en Albert Nibte) heeft zijn eindselectie rond. Na de training van gisteren maakte hij bekend welke spelers hij de volgende week meeneemt naar Curaçao voor het jaarlijkse ABCS-toernooi tussen Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname. Het evenement is al een keer gewonnen door Suriname. Het toeval wilde dat de eerste titel ook op Curaçao werd bemachtigd.

De interim-bondscoach ziet een tweede titel wel zitten. Op het eiland gaat Suriname volgens hem aanvallend voetbal etaleren. Op de trainingen, die goed werden bezocht, hebben de geselecteerden laten zien over genoeg aanvallende kwaliteiten te beschikken. Als het goed uitpakt, moet de titel niet onmogelijk zijn. "De spelers hebben een enorme werklust en wilskracht om aan te vallen getoond", aldus Gödeken. "Op de trainingen hebben zij ook laten blijken te weten waar het om gaat." De selectie heeft sterk getraind op de aanvallende speelwijze. Ook zijn scenario's van hoe de tegenstander zou kunnen spelen in elkaar gezet.

De oefenmeester beweert dat de jongens zich van hun beste zijde hebben laten zien in de voorbereiding. Ook in de twee speelronden van de jonge hoofdklassecompetitie hebben deze spelers het niet slecht gedaan. Vooral Emilio Limon, Galgyto Talea, Dimitrie Apai en Zhirvano Darson vielen op. "Conditioneel zitten zij goed. Het schort een beetje aan de drive, maar dat is omdat zij nog wedstrijdritme moeten opdoen", maakt de keuzeheer duidelijk.

Van de eerste voorselectie zijn zeven spelers afgevallen. Doelman Manuel Kowid (Boma Star), verdedigers Guno Kwassie (Walking Boyz Company), Romario Landolf (Leo Victor), Angero Renfrum (Inter Moengotapoe), middenvelders Stefan Banetti (Inter Moengotapoe), Ilunga Eduards (Botopasie) en aanvaller Jungelo Brunswijk (Inter Moengotapoe) gaan niet mee naar Curaçao. Romano Holtuin van Leo Victor is een nieuwe naam in de selectie.

De selectie traint dinsdag voor het laatst en pakt twee dagen daarna het vliegtuig naar Curaçao. Dezelfde avond is Bonaire om acht uur 's avonds Surinaamse tijd de eerste tegenstander. Twee uur daarna speelt het gastland tegen Aruba. De winnaars spelen zaterdag tegen elkaar om het kampioenschap.

De 18 spelers die tot de eindselectie behoren zijn.

doelverdedigers:
Obrendo Huiswoud (Inter Moengotapoe);
Claidel Kohinor (Leo Victor).

verdedigers:
Giovanni Alleyne (SNL);
Joël Baja (Inter Moengotapoe);
Miquel Darson (Transvaal);
Zhirvano Darson (Leo Victor);
Naldo Kwassie (Inter Moengotapoe);
Sersinho Reding (Leo Victor).

middenvelders:
Ray Frankel (Transvaal);
Emilio Limon (Inter Moengotapoe);
Albert Nibte (Leo Victor);
Vitorinio Pinas (Walking Boyz Company);
Romano Stekkel (Inter Moengotapoe).

aanvallers:
Dimitrie Apai (Transvaal);
Romano Holtuin (Leo Victor);
Donovan Loswijk (SNL);
Galgyto Talea (SV Notch);
Giovanni Waal (Inter Moengotapoe).

5 opmerkingen:

 1. WILLEMSTAD — De nationale Curaçaose voetbalselectie maakt zich op voor het vierlandentoernooi met Aruba, Bonaire en Suriname, dat volgende week verspeeld gaat worden. Plaats van handeling zal het Ergilio Hato Stadion zijn. De Curaçaose selectie is al sinds begin oktober in voorbereiding op het jaarlijkse toernooi.

  Bondscoach Ludwig Alberto weet zich tijdens het toernooi geassisteerd door Henry Caldera van Jong Holland en Ingemar Pieternella van kampioen Centro Dominguito. Donderdagavond 14 november speelt Curaçao om negen uur eerst tegen Aruba, voorafgegaan door de ontmoeting tussen Bonaire en Suriname om zeven uur.

  Op zaterdagavond spelen om zeven uur eerst de verliezers tegen elkaar om de derde en vierde plaats en om negen uur staat de finale op stapel, tussen de winnaars van beide donderdag-wedstrijden.

  Ter versterking van de selectie komen er uit Nederland vijf spelers over: Shanon Camelia, Gillian Justina, Rhuendly Martina, Vidarell Merencia van ADO Den Haag en Benjamin Martha. Verder bestaat de selectie uit Jarzinho Pieter, Rowendy Sumter, Quincy Passial, Sigeurd Obispo, Nathan Martina, Soranley Tomsjansen, Hyjoybert Delando, Jerive Mook, Germain Geerman, Rishenel Doran, Everon Espacia, Lendell Johannes, Randall Labordus, Miro Colina Jr, Ruensley Leuteria, Randel Winklaar, Stallone Isenia, Quinton Christina, Vilyson Lake, Jurensley Martina, Tyrone Maria en Rugin Snoijl.

  Wij kunnen nog geen beroep doen op onze suriprofs maar waarom wordt Boeroe Rijsel die in de prof competitie van Trinidad speelt en de speler die in Frans Guyana uitkomt voor de kampioen van dat land ( de naam is me ontgaan ) niet gesellecteerd ? Overigens waren deze beide spelers reeds geselecteerd bij de laatste wedstrijden van Natio. Aruba gaat zeker hun spelers in Nederland ook oproepen en hopelijk maakt Bonaire geen gebruik van de Haitiaanse spelers die daar voetballen. Want met deze spelers had Bonaire de ABCS tournooi in Sur gehouden, gewonnen. Het is trouwens doodserieus aan Curacao en Aruba om ten koste van Sur uit de lage posititie van de fifa ranglijst te komen. Heren succes !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben ook voorstander om spelers uit het buitenland voor natio op te roepen,,maar de spelers die je opnoem die Curacao uit nederland haal.. zijn echt niet beter dan de spelers uit de surinaamse competitie,,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met de spelers die Aruba vorig jaar speelde voor dit zelfde ABCS tournooi waren de meeste ook uit de Ned competitie. Het resultaat was dat Aruba ons versloeg. Ben benieuwd met welke selectie Aruba dit keer komt. De selectie van Curacao is inmiddels bekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 5 Spelers van de A Selectie die later op de dag moeten Vertrekken Richting. Curacoa Emilio Limon. claidel coinhor. Giovanni Alijne .Romano Houwtuin .Albert Nibte Wat. Gaat er gebeuren wrm nupas.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 5 Spelers van de A Selectie die later op de dag moeten Vertrekken Richting. Curacoa Emilio Limon. claidel coinhor. Giovanni Alijne .Romano Houwtuin .Albert Nibte Uit de Selectie Omdat ze gezaalvoetbalt Hebben Wat Gaat er gebeuren wrm nupas.

  BeantwoordenVerwijderen

Games