zaterdag 5 oktober 2013

Natio eind oktober bij elkaar voor ABCS-toernooi


Technisch directeur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), Ronald Kolf, zegt dat een aangevulde U-23 selectie Suriname zal vertegenwoordigen op het ABCS-toernooi met Aruba, Bonaire en Curaçao van 16 tot en met 18 november op Curaçao. "Wij hebben besloten dat dezelfde coaches, Roberto Gödeken en Ricardo Peneux, die de laatste U-23 bondsselectie tijdens het interdistrictentoernooi hebben geleid doorgaan met de voorbereidingen van de nationale selectie", verduidelijkt Kolf. Kolf wil samen met de SVB in alle rust naar een goede bondscoach uitkijken.

Voor deze oplossing is gekozen, omdat de nationale seniorenselectie al geruime tijd niet in tact is en niemand een beeld heeft van het nationaal team. Omdat de Paramaribo selectie, dat recent het interdistrictentoernooi won (foto), al lang bezig is, is besloten met die spelers verder te gaan. Naar zeggen van Kolf heeft hij met de oefenmeesters afgesproken dat de basis van de selectie zal bestaan uit U-23 spelers. Hij laat de trainers echter vrij om naar eigen inzichten het team aan te vullen met voetballers die tijdens de Presidents Cup en de eerste twee speeldagen van de reguliere competitie opvallen. "De oudere spelers zijn nog in beeld. Zij zullen geobserveerd worden."

De technisch directeur laat tussen neus en lippen weten dat Stefano Rijssel, die op Trinidad voetbalt voor W Connection, ook zal worden gevraagd voor het nationaal team te komen spelen. De trainingen vangen op 22 oktober aan. In acht trainingsmomenten moet de selectie klaargestoomd worden voor het vierhoekstoernooi.

Enkele bekende namen die in het Paramaribo-team zaten, zijn: Galgyto Talea, Stefan Banetti, Dimitrie Apai, Miquel Darson, Claidel Kohinor en Vitorinio Pinas. Talea werd topscorer van het interdistrictentoernooi met 9 doelpunten. Paramaribo speelde in het toernooi tegen Meerzorg (5-3), Blauwgrond (5-0) en Nieuwe Generatie Voetbalbond (5-2).

3 opmerkingen:

  1. En hoe staat het met de talenten die ontdekt zijn tijdens tijdens het districten tournooi? Ik heb talenten als bv de linker vleugel aanvaller en spits van Brokopondo gezien. Blatz , de spits en verderdediger van NGVB. Verder moeten we een ervaren doelman ( Aloema ) en een of 2 centrum verdedigers toegevoegd worden. Op het middenveld moet Limon en nog een centrale middenvelder en rechtervleugel aanvaller toegevoegd worden willen we gaan voor winst van dit tournooi. Want verliest zal betekenen dan we verder zakken op de Fifa ranglijst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tis natuurlijk Linke soep om zo drie weken voor een event, te gaan oefenen;

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Is te begrijpen ja Moet Aloema nog in de Selectie. Waar laatje Huiswoud Obrendo die nu in topvorm is en je. Hebt koinhor.

    BeantwoordenVerwijderen

Games