donderdag 12 september 2013

Suriname 'worst mover' op FIFA wereldranglijst


Suriname heeft een vrije val gemaakt op de ranglijst van de Wereldvoetbalbond (FIFA). Van de 100ste plaats zakt het nationaal voetbalteam naar de 135ste plaats en wordt daarmee door de FIFA als 'worst mover' aangemerkt. Equatoriaal Guinea en de Solomon Eilanden maken de top 3 van grootste dalers compleet door respectievelijk 30 en 17 stappen terug te doen. Het niet spelen van interlands is voor Suriname de oorzaak van de daling. Natio speelde de laatste interland op 11 november 2012.

De 100ste positie die vorige maand per toeval werd behaald, kwam door de gunstige positie op de FIFA-ranking. Doordat andere landen hun interlands verloren en punten verloren, kon Suriname de top 100 binnen komen. Dit was de hoogste positie sinds augustus 2008 toen het Surinaams elftal twee keer won van Guyana in de WK-kwalificatie 2010 en de hoogste notering ooit behaalde (84ste).

Momenteel is de nationale selectie al 10 maanden niet meer bij elkaar gekomen en zit het al maanden zonder bondscoach. De laatste wedstrijd tegen St. Vincent & the Grenadines (1-0 winst) werd gespeeld in verband met de tweede ronde van de Caribbean Cup 2012. Voor het Surinaams elftal scoorde doelman Ronny Aloema toen uit een strafschop. Het licht in de verwachting dat Suriname ruim een jaar na deze wedstrijd weer in actie komt. Natio zal 15 en 18 november namelijk het ABCS-toernooi 2013 spelen op Curaçao.

1 opmerking:

  1. Als Surinamer, geboren en getogen tot aan 12 jaar-basisschool, mag je Never, Nooit, Niet jouw Surinaams paspoort kwijtraken.
    PSA, is voor de PSA'er, niet voor de Surinamer.

    BeantwoordenVerwijderen

Games