dinsdag 3 september 2013

Nog geen officiële aanstelling technisch directeur


Ronald Kolf (foto) is officieel nog geen technisch directeur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Zijn benoeming laat nog even op zich wachten. Penningmeester Waldo Gobardhan zei vrijdag aan de krant dat Kolf formeel zondag in functie zou zijn. SVB-directeur Gordon van Sichem had gisteren geen pasklaar antwoord waarom de kandidaat nog niet is aangesteld.

"Ik weet niet waarom, maar het moet duidelijk zijn dat hij met ons bezig is", aldus de directeur desgevraagd. "Hij werkt al met ons en heeft zijn plannen genoegzaam met ons doorgenomen."

Gobardhan naar meer informatie gevraagd, verwees naar voorzitter John Krishnadath of competitieleider Arnold Bilkerdijk. De SVB-baas kon de pers niet te woord staan, terwijl Bilkerdijk vond dat hij zich met de competitie bezig houdt.

Kolf bevestigt dat er nog geen schot in de zaak is. De situatie is naar zijn zeggen hetzelfde gebleven als de vorige week. "We werken nu aan punten van het contract", laat hij tussen neus en lippen door weten.

Kenneth Jaliens was voorheen technisch directeur, maar bedankte vorige maand, omdat hij weer clubtrainer wordt. Vanaf toen circuleert de naam van Kolf, die dezelfde functie heeft bij Leo Victor.

Ook een bondscoach is er niet. Nadat Ricardo Winter opstapte wegens ziekte, nam Jaliens waar. Kolf zei inspelend op zijn aanstelling geen haast te hebben met het aanstellen van een nieuwe bondscoach. Melvin Belong, voetbaltrainer aan een Amerikaanse universiteit, heeft officieel gesolliciteerd voor de job.

1 opmerking:

  1. Heb gelezen dat dhr Kolf komende week wordt aangsteld als technisch direkteur.Hopelijk wordt er ook aan het scouting beleid gwerkt want in de districten lopen heel wat goede voetballers rond.Dat heeft het interdistricten tournooi welke gaande is bewezen. Dat wat het Surinaams voetbal ontbeerd nl. Fysieke kracht, dat krioolt bij de district en randdistrict bonden.Want juist daar leggen we het af van de Caraibische landen. Tuurlijk zal er gewerkt moeten worden aan bepaalde punten waaronder het tactische. Het hedendaagse voetbal is snelheid en kracht en die spelers zijn er genoeg in Coronie,Brokopondo en Marowijne en meer.

    BeantwoordenVerwijderen

Games