woensdag 14 augustus 2013

SVB wil toernooi met China en Frans-Guyana


De contacten tussen de Surinaamse Voetbalbond en de Chinese Voetbalbond om de nationale selectie van China naar Suriname te halen zijn in een vergevorderd stadium. SVB-voorzitter John Krishnadath (foto: links, met de Chinese ambassadeur in Suriname) geeft aan dat de SVB een brief heeft gestuurd naar de Chinezen om te vragen wat het kostenplaatje zal zijn.

"We weten dat van verblijf en transport, maar als ze nog meer bijkomende kosten hebben, zouden we dat graag willen weten", zegt Krishnadath. Volgens de SVB-topman heeft hij ze gevraagd om met de nationale selectie af te reizen naar Suriname. "Zo niet dan tenminste met de U-20 ploeg."

Als China akkoord gaat, moeten de spelers op 13 oktober al in Suriname zijn. "We gaan Frans-Guyana ook uitnodigen, om zo een driehoekstoernooi af te kunnen draaien met de finale op 20 oktober, de dag van 160 jaar Chinese Immigratie", zegt Krishnadath. De SVB-voorzitter heeft in Suriname al gesprekken gevoerd met de Chinese ambassade en de Chinese verenigingen om ondersteuning van dit evenement. "Allemaal hebben ze hun ondersteuning al toegezegd." Krishnadath wil het André Kamperveen stadion tijdens de betreffende week omtoveren tot een klein Chinees stadje.

5 opmerkingen:

 1. 13 Oktober? en nog geen bondscoach laatstaan oefenen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 15 oktober - China zal spelen Indonesië in Jakarta (Asian Cup qualifier). Ze kan niet komen naar Suriname.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, dit is iets wat de SVB al lang had kunnen weten. Dus waarom zinspelen op de Chinese A-selectie? :s We kunnen dan net zo goed een wedstrijd spelen tegen een samengesteld team met Surinaamse-Chinezen.

   Het geld dat we gaan uitgeven voor de tickets en verblijf van een eventuele jeugdselectie van China, kunnen we beter gebruiken om een buitenlandse (jeugd)trainer aan te stellen.

   Verwijderen
 3. Hahaha SVB Boi. Tegenwoordig met internet heb je alle informatie binnen handbereik. Wie denkt men voor de gek te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 3 dingens:1.Suriname beter training
  2.Betere coach
  3.Meer ervaring

  BeantwoordenVerwijderen

Games