zaterdag 27 juli 2013

President geeft alle ondersteuning aan SVB


Ex-president Jules Wijdenbosch heeft vanmorgen in de Ballroom van Torarica de opening verricht van het congres van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Wijdenbosch vertegenwoordigde President Desi Bouterse, die vanwege uitlandigheid niet aanwezig kon zijn.

"Succes komt niet uit de lucht vallen en is ook geen toevalstreffer. Er zal samen, hard en planmatig gewerkt moeten worden om succes te bereiken", zei Wijdenbosch. Het thema van dit congres is dan ook ‘The next steps to success.’ "Stappen moeten ondernomen worden op weg naar succes."

De oud-president zei dat een congres houden nooit te laat is. "Na de experimenten van de afgelopen jaren is het nu hoog tijd dat we koppen bij elkaar steken om een voetbalfilosofie te formuleren. Hiermee moeten we een weg banen om over enkele jaren succes te oogsten", zei Wijdenbosch. Hij feliciteert daarom het nieuw SVB-bestuur onder leiding van John Krishnadath, dat het initiatief heeft genomen om samen met de leden te bepalen welke stappen ondernomen moeten worden. "Ik ben een fervente voetballiefhebber, daarom hoop ik dat ons voetbal binnenkort gaat floreren."

Wijdenbosch haalde aan dat alleen met samenwerken de stappen tot succes bereikt kan worden. "Succes zal je merken wanneer de nationale seniorenselectie weer tot de top van het Caribisch gebied zal gaan behoren. Maar ook dat er ontwikkeling komt in het jeugd- en vrouwenvoetbal en voetbal voor mensen met een beperking. Enkele sleutelfactoren om succes te bereiken zijn doorzettingsvermogen, samenwerken, commitment en discipline", zei de presidentsadviseur. Hij beloofde dat hij samen met de president alle ondersteuning zal geven om de SVB te helpen om succes te bereiken.

3 opmerkingen:

 1. Gebakken lucht. We hebben slechte leiders in Suriname die in overweldigende luxe leven. Een hele simpele voetpad of fietspad maken voor het langzaam verkeer kunnen ze niet eens in Suriname bewerkstelligen. De gewone man of vrouw op straat neemt de verkeerde attitude van onze leiders over, namelijk, luxe, luxe en nogmaals luxe. Ik heb nog nooit een assemblee lid of minister op een fiets gezien. Een klein fonteintje onderhouden lukt ze zelfs niet eens. En dan ook nog roepen dat je de voetbalsport wil ontwikkelen. Ik heb er geen vertrouwen in. Het begint met het maken van een voet of fietspad naar het stadion. Bouterse of ameraali mag ook een keer lekker sportief op de fiets naar het werk, oh nee, ze zijn bang aangereden te worden omdat er geen voet of fietspad aanwezig is. U vraagt u zelf af wat bovenstaande te maken heeft met voetbal. De attitude van onze leiders is totaal verkeerd welke een negatieve invloed heeft op de gemiddelde burger, dus ook op de sport.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn mooie woorden ex pres. Hoeveel geld is er vrijgemaakt voor de sport, kunt u me dat vertellen.Ouders van sporters moeten nogsteeds in hun Eigen zak gaan wanneer hun pupillen Suriname moeten gaan vertegenwoordigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Opvallend is wel dat er online zo weinig interesse is voor het Surinaams voetbal. Waar kan dit aan liggen? Nog nooit een Apintie TV reportage gezien over de surinaamse competitie. Hoe komt het dat de gemiddelde Surinamer nauwelijks of geen belangstelling meer toont? Het kan inderdaad liggen de signatuur die de afgelopen 20 jaren het in Suriname voor het zeggen heeft gehad. Verkeerde leiders? Waar zijn de sport rol modellen van Suriname. Anthony Nesty, de voetballers van de jaren 70-80. Mijn hart bloed. Surinamers, waar zijn wij mee bezig? We sterven als honden in het verkeer, omdat er geen infrastructuur is voor het langzaam verkeer.
  De oorzaak moet liggen aan de signatuur die dit land de afgelopen 20 jaren heeft geregeerd. Tijd voor een nieuwe lichting leiders die weten wat sport voor een land betekent.

  BeantwoordenVerwijderen

Games