donderdag 18 april 2013

Krishnadath en Defares gaan voor voorzitterschap


De strijd om het voorzitterschap van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is officieel losgebarsten. In het bondsgebouw zijn donderdag twee kandidatenlijsten ingediend. Op 26 april zullen John Defares en John Krishnadath strijden voor de hoogste functie in de Surinaamse voetbalwereld.

Op die dag zullen aangesloten de stemgerechtigden hun stem uitbrengen. SVB-directeur Gordon van Sichem (foto: links, met Soeparmin Djojobesari van de lijst Defares) benadrukt dat alleen leden die rechtspersoonlijkheid bezitten en hun contributie hebben betaald aan de verkiezingen mogen deelnemen. Dat zijn er volgens hem 32.

Krishnadath is ervan overtuigd dat hij de nieuwe voorzitter wordt. "Het is al een bekeken zaak. Wij zijn er vrij zeker van dat wij de verkiezingen zullen winnen", stelt Krishnadath. "Wij hebben een lijst ingediend die door twintig leden wordt ondersteund. Natuurlijk hou je rekening met een aantal zaken dat zich op die dag kan afspelen, maar het ziet er goed uit voor ons", zegt hij.

De lijst van Krishnadath kent de volgende kandidaten: Waldo Gobardhan, Dayansankar Mathoera, Bidjaikoemar Mankoe, Arnold Bilkerdijk, Bernard Abia en Robby Poetisie. Opvallend is dat op deze lijst vier leden van het huidige bestuur voorkomen, te weten Gobardhan, Mathoera, Mankoe en Bilkerdijk.

De lijst van Defares, met 7 ondersteuners, werd ingediend door Soeparmin Djojobesari. Hij wilde de pers niet te woord staan en verwees hen naar de persconferentie die vrijdag wordt belegd.

Als Defares gekozen wordt, zullen Lesley Winter, Anandkoemar Pherai, Faizel Abdoelgafoer, Soeparmin Djojobesari, Steven Alfaisie en Patricia Uiterloo hem in het bestuur bijstaan. Op de lijst Defares springt de naam van Patricia Uiterloo in het oog. Zij is de enige vrouw die zich kandidaat heeft gesteld. Uiterloo heeft jarenlang gevoetbald voor Oema Soso en de nationale damesselectie. Zij zat ook in het bestuur van Oema Soso.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games