maandag 31 december 2012

Landvreugd geen kandidaat SVB-voorzitter


Voormalig tegenkandidaat van de voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), Delano Landvreugd, zegt geen ambities te hebben om te gaan voor het voorzitterschap. Bij de SVB zullen in het eerste kwartaal van 2013 bestuursverkiezingen worden gehouden.

De geluiden zijn dat het huidige bestuur Giskus gaat voor een vierde termijn. Louis Giskus (foto: in 2009) zwaait al vijftien jaar de scepter bij de grootste sportbond van Suriname. Volgens Landvreugd is voetbal in de afgelopen jaren sterk achteruitgegaan. "Ik heb altijd gepleit voor een drastische ommekeer in de ontwikkeling en organisatie van ons voetbal . Dit is in de afgelopen jaren niet gebeurd en zoals ik al had voorspeld, is ons voetbal nog verder het dal in. Het niveau is slecht in vergelijking met de regio", zegt Landvreugd.

"We zijn al de afgrond in en als het zo door blijft gaan, zakken we verder. Gebrek aan ontwikkelingsvisie vanuit de moederorganisatie werkt door op de lidbonden. Er zijn in de afgelopen twee decennia geen noemenswaardige iconen voortgekomen. Toonaangevende ploegen zoals Transvaal, Robinhood en Voorwaarts verdwijnen van het toneel. Dat in één seizoen een kampioensteam veertien spelers verliest en de moederorganisatie hiertegen niets kan doen, spreekt boekdelen", zegt Landvreugd.

"Sport is als een economie. Een economie moet je reguleren en niet overlaten aan wetten van willekeur. Deze mannen zijn in vijftien jaar niet in staat geweest om ons voetbal zowel op het veld als buiten naar een hoger niveau te brengen. We moeten de handen flink uit de mouwen steken om ons voetbal op te krikken. Momenteel heb ik andere ambities", zegt Landvreugd.

In 2009 ging Landvreugd de verkiezingsstrijd aan tegen Louis Giskus. Landvreugd was de gezamenlijke kandidaat van de organisaties Vision Suriname 2014 en Suriname United for 2014. Beter bekend als de "groep-Seedorf". De 'kandidaat van Clarence Seedorf' werd toen slechts door 10 van de 31 leden ondersteund.

Het is nog niet bekend welke personen zich gaan mengen in de verkiezingsstrijd in het komende jaar. Aniel Ghisaidoobe maakte in januari 2012 bekend dat hij het voorzitterschap bij de SVB ambieert. Ghisaidoobe was tot januari dit jaar secretaris van Hoofdklasser Leo Victor. Momenteel is hij actief bij het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games