vrijdag 7 december 2012

Adna weet niet hoe dubbel paspoort in te voeren


Minister Ismanto Adna van Sport- & Jeugdzaken (foto: rechts, met Suriprofs-voorzitter Stanley Menzo) heeft geen idee hoe het dubbele paspoort voor sporters ingevoerd moet worden. "Ik weet niet op wiens bord ik dit onderwerp moet plaatsen", zei Adna gisteren in de De Nationale Assemblee (DNA) tijdens de begrotingsbehandelingen.

Het inzetten van Surinamers in diaspora voor het land noemde de bewindsman een 'heet hangijzer' waar hij geen direct antwoord op had. De sportminister is wel een voorstander van de invoering van het duale paspoort, waardoor we ook kennis en kunde van buiten kunnen gebruiken.

Sinds jaar en dag wordt er in Suriname gepleit om het invoeren van het dubbele paspoort, hetzij alleen voor sporters, tot een feit te maken. Dit politieke besluit is door geen enkele regering in discussie genomen. Naar analogie van andere Caribische landen, zoals Trinidad & Tobago, Jamaica en nu ook Guyana, is de optie voor het gebruiken van vooral professionele spelers van Surinaamse komaf.

Trinidad & Tobago en Jamaica hebben met voetballers in diaspora succes geboekt en het WK gehaald. Guyana is ook op de goede weg. Maar voor Suriname is deze optie nog ver weg. Althans als we naar Adna luisteren; in elk geval komend jaar wordt er niets hieraan gedaan.

3 opmerkingen:

 1. En dat is een minister???

  Come on, deze man is nog te dom om te poepen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. niet te geloven ze halen een stukje Ka weg en ze zetten een stuk Stront
  je zag het al meteen bij zijn benoeming
  dat deze de post wil om het geld,,,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. SPORT is voorbij met deze minister en de huidige regering. Geen beleid op sportgebied, minister zit daar geld te verdienen met als taak alleen om lindjes te knippen en handjes te schudden. De hele regering is een blufpoker regering. Nog steeds denk ik aan RSA (Regional Sport Academie). De president zei: Real Madrid komt hier overwinteren hahahahahahahahahaha. Grapige is dat er een heleboel mensen in dit land zijn die goedkope dromen kopen. De groeten aan sport Suriname. REST In PEACE SPORT SURINAME!!

  BeantwoordenVerwijderen

Games