vrijdag 23 november 2012

SVB staat pal achter Kenneth Jaliens


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) staat pal achter Kenneth Jaliens en zal volgende week een evaluatiegesprek hebben met de gehele technische staf. Na het evaluatiegesprek zal de SVB verdere stappen ondernemen.

De SVB zal de volgende week een evaluatiegesprek hebben met technisch directeur en interne bondscoach Jaliens. Nadat bondscoach Ricardo Winter een stap terug moest doen wegens gezondheidsredenen, heeft de SVB het besluit genomen om Jaliens tot interne bondscoach te benoemen.

Jaliens heeft tijdens de afgelopen Caribbean Cup een heel slechte prestatie neergezet als bondscoach. Natio ging genadeloos ten onder tegen Cuba en Trinidad & Tobago, terwijl de laatste wedstrijd nog net in winst kon worden omgezet. "Wij zullen zien wat het evaluatiegesprek van volgende week voortbrengt", zegt de voorzitter van de SVB, Louis Giskus (foto).

"We hebben vertrouwen in hem en daarom staan we pal achter Jaliens. Na het gesprek van volgende week zullen we zien welke stappen we verder moeten nemen. Zijn interne bondscoachfunctie is van tijdelijk karakter. Toen Winter bedankte, hadden wij weinig tijd om op zoek te gaan naar een andere trainer. Hierdoor hebben wij de persoon die het dichtstbij was van de selectie aangesteld als interne bondscoach. Na het gesprek zullen wij kijken of wij op zoek moeten gaan naar een andere hoofdtrainer. Want momenteel hebben wij geen wedstrijden meer die wij moeten spelen in CFU- of CONCACAF-verband."

2 opmerkingen:

  1. Natio Fans, dit is weer zo een vreemde gedachtengang van een manager die leiding moet geven. Meneer Giskus gaat van het standpunt uit dat als er geen internationale wedstrijden meer gespeeld hoeven te worden, Natio geen voortgang moet hebben. Juist nu zou je aan een selectie moeten werken tot aan een volgende reeks. Wat er wordt gepredikt met deze woorden laat niet zien dat men met de toekomst bezig is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dhr Giskus moet zo snel mogelijk aftreden, onder zijn bewind is de SVB geen stap professioneler, geen stap beter als organisatie geworden en dat uit zich duidelijk naar de Natio!

    De man vormt een continue obstakel voor vooruitgang van de Surinaamse voetbal.

    BeantwoordenVerwijderen

Games