woensdag 28 november 2012

Suriname zit zonder bondscoach en interlands


Kenneth Jaliens is interim-bondscoach van de senioren voetbalselectie af. Dit zegt de voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) Louis Giskus. Tijdens een evaluatiegesprek met de technische leiding van de nationale voetbalselecties is dit ook duidelijk naar voren gekomen.

Jaliens zou na het vertrek van ex-bondscoach Ricardo Winter de periode van de af te werken interlands afsluiten als interim-bondscoach. Giskus verduidelijkt dat Jaliens nog steeds de technisch directeur is van de SVB.

Voorlopig komt de seniorenselectie van Suriname niet meer in actie. De CFU/CONCACAF-kalender is afgewerkt en volgens Giskus is het wachten op een nieuwe. Ook zijn de selecties ontbonden, met uitzondering van de U-15- selectie die volgende maand een toernooi in Frans-Guyana zal afwerken.

Jaliens heeft onlangs, na de uitschakeling van Suriname in de Caribbean Cup 2012, veel kritiek tegen zich gehad. Vooral om het feit dat Suriname roemloos ten onder ging tegen Cuba en Trinidad & Tobago. Tijdens het overleg is ook ingegaan op enkele inhoudelijke aspecten rond de selecties. Ook de neergang van Suriname in de Caribbean Cup 2012 en de uitschakeling van ons U-20 WK-kwalificatieteam is aan de orde gekomen.

3 opmerkingen:

 1. Ik heb vernomen dat Rachid Moesant in december gaat meetrainen met Robin Hood.
  Zou slim zijn hem te proberen met Suriname te spelen.Heeft geschiedenis bij Feijenoord in de jeugd en is 20 jaar.
  Vraag anders naar Eric Moesant.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou dan zal hij met enkele spelers en de trainer op het veld zijn, want Robinhood traint slecht en de spelers zijn gedemotiveerd en te veeleisend.Maar ja dit is geen nieuws want bij heel wat de ploegen is het niet anders. Maar dan willen we winnen van ploegen of landen die meer trainingsuren en wedstrijden in hun benen hebben.Wie houdt wie voor de gek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als het gehele SVB bestuur nou eens gaat inzien dat hun hele beleid nep is dan kunnen ze leuk opstappen en het geheel overdragen aan iemand die echt verstand heeft van zaken. Zoals de bijvoorbeeld al meerdere keer genoemde Clarence Seedorf of Menzo zou in mijn ogen ook heel erg in deze functie passen, gebeurd deze stap niet dan gaat het niets worden met de natio en dan blijven we jaren spreken over hoe het beter kan. Ze moeten bij de SVB lekker de eer aan hun zelf houden en massaal opstappen, als er iemand rondloopt die dit in goede banen zou kunnen laten verlopen is zijn hun het wel. Het ideaal is natuurlijk Seedorf & Menzo voorzitters van de SVB, Aron Winter Technisch directeur, Coach van de Natio Dean Gorré zeg zelf, misschien lijkt dit on realistisch maar het zou mogelijk kunnen zijn, dan moeten er alleen meer mensen voor dit feit gaan staan!

  BeantwoordenVerwijderen

Games