woensdag 7 november 2012

Suriname U-20 weet niet te winnen van Cuba


Het Surinaams elftal met spelers onder de 20 jaar heeft de eerste WK-kwalificatiewedstrijd in de Caribbean U-20 Finals tegen Cuba niet weten te winnen. Suriname U-20 verloor met 2-1 na een 2-0 ruststand van de Cubanen. Donderdag spelen de jongelingen de tweede groepswedstrijd tegen gastland Jamaica.

Door een misverstand in de achterhoede stond Suriname U-20 na 20 minuten spelen met 1-0 achter. Vlak voor rust verdubbelde de Cubanen hun voorsprong met 2-0. Twee minuten na de rust verkleinde Miquel Darson de achterstand voor Suriname naar 2-1.

In de tweede helft was Suriname aanzienlijk beter op de bal. Minder positief was dat de resterende 15 minuten van de wedstrijd met tien man moest worden afgewerkt. Sergino Eduard kreeg namelijk zijn tweede gele kaart en dus rood. Suriname heeft door het verlies sinds 1986 niet kunnen winnen van Cuba op dit niveau.

De nationale selectie zit samen met Cuba, Jamaica en Antigua & Barbuda in Groep B. Acht landen uit de Caribische regio strijden in Jamaica voor vijf tickets naar de CONCACAF U-20 Championship 2013 in Mexico. In de andere poule zitten Trinidad & Tobago, Puerto Rico, Haïti en Curaçao. Van elke poule gaan de nummers 1 en 2 naar het CONCACAF-toernooi samen met de beste nummer 3 over de twee poules genomen.

Het team van Jamaica won gisteravond in de tweede wedstrijd met 1-0 van Antigua & Barbuda. De 'Young Reggae Boyz' gaan samen met Cuba aan kop in Groep B met ieder 3 punten. Suriname en Antigua & Barbuda volgen met 0 punten.

In Groep A hebben Trinidad & Tobago en Haïti 3 punten. Curaçao en Puerto Rico volgen met 0 punten met respectievelijke doelsaldo's van -1 en -2. Suriname heeft hetzelfde doelsaldo als Curaçao. Dit is later mogelijk van belang bij het bepalen wie de beste nummer 3 wordt.

De eerstvolgende wedstrijd van Natio U-20 is tegen gastland Jamaica. Deze wedstrijd wordt morgen gespeeld in Stadium East. In de twee gespeelde wedstrijden tegen het gastland wist Suriname op U-20-niveau nooit te winnen. Op 23 augustus 1986 verloor Suriname met 3-1 van Jamaica en op 12 januari 2001 werd Suriname met 6-1 van het veld geveegd.

Het speelschema ziet er als volgt uit (Surinaamse tijd):

Stadium East
Donderdag, 8 november 2012:
Antigua & Barbuda vs. Cuba (19:00 uur)
Jamaica vs. Suriname (21:00 uur)

Zaterdag, 10 november 2012:
Suriname vs. Antigua & Barbuda (19:00 uur)
Jamaica vs. Cuba (21:00 uur)

Enkele beelden van de wedstrijd, zijn in de onderstaande video te bekijken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games